FIBA WORLD CUP

Επίσημο: Αυτό είναι τo ασφαλιστικό πρόγραμμα της FIBA

ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÅËËÁÄÁ - ÖÉÍËÁÍÄÉÁ / EUROBASKET 2017 / GREECE - FINLAND / (Á) (Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÅËËÁÄÁ - ÖÉÍËÁÍÄÉÁ / EUROBASKET 2017 / GREECE - FINLAND / (Á) (Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όπως σας είχε ενημερώσει το Sport24.gr από τις 14/11, η FIBA εισήγαγε ένα από τα μεγαλύτερα συστήματα αποζημίωσης στον αθλητισμό για την προστασία των παικτών των Εθνικών Ομάδων.

Μερικές ημέρες πριν από το πρώτο τζάμπολ των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, η FIBA ενημέρωσε για το ασφαλιστικό πρόγραμμα που θα παρέχει στους παίκτες των Εθνικών Ομάδων και για το οποίο είχατε ενημερωθεί εγκαίρως από το Sport24.gr από το απόγευμα της Τρίτης (14/11) . " Είναι ένα σπουδαίο νέο για τους παίκτες που είναι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στο μπάσκετ", δήλωσε ο Πάτρικ Μπάουμαν, Γενικός Γραμματέας της FIBA.

Η ανακοίνωση:

"Η FIBA εισήγαγε ένα από τα μεγαλύτερα και πληρέστερα συστήματα αποζημίωσης στον αθλητισμό για την προστασία των παικτών των Εθνικών Ομάδων και των συλλόγων τους. Το νέο, αναβαθμισμένο και παγκόσμιο πρόγραμμα επικυρώθηκε το Σάββατο από την εκτελεστική επιτροπή της FIBA.

Η ασφάλιση, η οποία εισάγεται ενώπιον των πρώτα παιχνιδιών των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, καλύπτει τους παίκτες που αγωνίζονται στις Εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών όπως επίσης και σε αυτές των U17, U18, U19 και U20, για προσωρινή ή συνολική αναπηρία και χειρουργικές δαπάνες.

Το ασφαλιστικό σχήμα διασφαλίζει ότι η FIBA μπορεί να αποζημιώσει τους συλλόγους για τραυματισμούς παικτών με την Εθνική Ομάδα με οφέλη που βασίζονται στους μισθούς τους και τον αριθμό των χαμένων (λόγω των τραυματισμών) ημερών. Επιπλέον, τα σωματεία θα αποζημιωθούν από τη FIBA για χειρουργικά ιατρικά έξοδα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια των υποχρεώσεων με την Εθνική Ομάδα.

Το νέο σύστημα σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της προστασίας των παικτών. Καλύπτει τέσσερις φορές περισσότερους παίκτες από την προηγούμενη ρύθμιση - συμπεριλαμβανομένων των παικτών σε αναπηρικά αμαξίδια - και συμπεριλαμβάνει τα παιχνίδια σε όλες τις περιοχές.

Παρέχοντας κάλυψη για όλο το χρόνο στα γεγονότα της FIBA και όχι μόνο στις καλοκαιρινές υποχρεώσεις, το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παικτών σύμφωνα με το νέο καλεντάρι της FIBA, εισάγοντας σημαντικές βελτιώσεις σε όλες τις βασικές προϋποθέσεις που ίσχυσαν σε πρόσφατους σημαντικές διοργανώσεις, όπως το FIBA EuroBasket 2017 .

Ουσιαστικά, μειώνει τόσο την περίοδο αναμονής - την περίοδο πριν από την πραγματοποίηση των πληρωμών - όσο και εφαρμογή εξαιρέσεων.

Οργανωμένο από την Arch Insurance Company (Europe) Limited, έναν κορυφαίο παγκόσμιο ασφαλιστό φορέα, η FIBA δημιούργησε ένα μόνιμο γραφείο βοήθειας για την παροχή συμβουλών και βοήθειας στους παίκτες και τους συλλόγους τους. Κάθε Εθνική Ομοσπονδία θα είναι σε θέση να χειρίζεται άμεσα όλες τις αλλαγές του ενεργών ρόστερ της σε πραγματικό χρόνο, μέσω ενός φιλικού προς το χρήστη λογισμικού ασφάλισης, ειδικά σχεδιασμένου για να ανταποκρίνεται στον δυναμισμό του νέου συστήματος ανταγωνισμού.

Ο Patrick Baumann, Γενικός Γραμματέας της FIBA και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (IOC), δήλωσε: " Είναι ένα σπουδαίο νέο για τους παίκτες που είναι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στο μπάσκετ. Το νέο ασφαλιστικό σχήμα εισήχθη σε αναγνώριση της εκπληκτικής συμβολής τους στις διοργανώσεις των Εθνικών Ομάδων, που είναι η ατμομηχανή του μπάσκετ.

Είναι προτεραιότητα για την FIBA να προστατεύει τους παίκτες που δίνουν τα πάντα για τις Εθνικές Ομάδες και αυτό το πρόγραμμα εξασφαλίζει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τις οικονομικές συνέπειες ενός τραυματισμού που τους κρατά μακριά από το παιχνίδι. Σέβεται επίσης τα συμφέροντα των ομάδων που απελευθερώνουν παίκτες για τις διοργανώσεις των Εθνικών Ομάδων. "

Ο Lino Leoni, επικεφαλής Underwriting Officer της Arch Insurance, δήλωσε: " Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε τους παίκτες, τις ομάδες και τις ομοσπονδίες που όλοι συναντώνται στο νέο καλεντάρι της FIBA και στις διοργανώσεις που μοιράζουν τη χαρά του μπάσκετ στους φιλαθλους ολόκληρου του κόσμου. Με τη δική μας βοήθεια η FIBA μπορεί να παρέχει οικονομική στήριξη στις ομοσπονδίες και τις ομάδες, την ίδια στιγμή που οι παίκτες προσπαθούν να επανέλθουν από τους τραυματισμούς στο γήπεδο".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ