FIBA WORLD CUP

Άρχισαν τα... όργανα στην Κροατία

Άρχισαν τα... όργανα στην Κροατία
INTIME SPORTS

Η ήττα από τη Σενεγάλη προκάλεσε τους πρώτους τριγμούς στις τάξεις της Κροατίας! Δηλώσεις γεμάτες νόημα από τον κόουτς Γιασμίν Ρέπεσα, ''καρφιά'' από τον Ούκιτς που εξήγησε πως οι Κροάτες έκαναν όλα... όσα δεν έπρεπε!

Η Κροατία ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας με αρχικό στόχο την κορυφή στον Β' όμιλο όμως η ήττα από τη Σενεγάλη προσγείωσε απότομα τους παίκτες του Γιασμίν Ρέπεσα.

Αποστολή στην Ισπανία, Γιάννης Φιλέρης

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κροατίας δεν δίστασε να αναφερθεί στην προβληματική νοοτροπία των παικτών του, κρούοντας το ''καμπανάκι'' ενόψει της συνέχειας.

''Ναι, μας έχει ξανασυμβεί. Να χάνουμε από υποδεέστερες ομάδες. Αν μπορούσα να διαλέξω που θα ήθελα να έχω γεννηθεί δεν θα διάλεγα την ... βαλκανική χερσόνησο'' ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρέπεσα για να καυτηριάσει τη βαλκανικη (άρα και κροατική) νοοτροπία.

Δήλωση ... γεμάτη καρφιά και από τον Ρόκο Λένι Ούκιτς: ''Ξέραμε ότι η Σενεγάλη είναι πολύ αθλητική ομάδα. Ότι πηδάνε πολύ στα ριμπάουντ, ότι δεν πρέπει αν τους δίνουμε δεύτερες ευκαιρίες κι ότι δεν έπρεπε να μπούμε στον ρυθμό τους. Κάναμε όλα όσα ... δεν έπρεπε. Αν δείτε τα στατιστικά θα διαπιστώσετε ότι έχουμε δεχθεί 30 πόντους κοντά στο καλάθι. Και αυτό συνέβη για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι''.

Είπε ακόμη ο Κροάτης γκαρντ της Τσεντεβίτα και πρώην άσος του Παναθηναϊκού : ''Όταν είσαι φαβορί πρέπει να αντιμετωπίζεις διαφορετικά τον αγώνα. Να έχεις από την αρχή στόχο να επιβληθείς. Όταν το αουτσάιντερ νιώσει αυτοπεποίθηση και αρχίζει να βάζει εύκολα καλάθια, είναι δύσκολο να ανατραπεί η κατάσταση. Αρχίζεις και κάνεις δεύτερες σκέψεις. Χάνεις τα σουτ. Χάνεις και το παιχνίδι. Αυτό συνέβη και με μας''.

Αυτός που κράτησε την ψυχραιμία του ήταν ο Λούκα Ζόριτς: "Εντάξει σε κανένα δεν άρεσε η ήττα, αλλά θα την ξεχάσουμε, εφόσον νικήσουμε τους Έλληνες''.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ