FIBA WORLD CUP

Αποσύρθηκαν οι Κίνα και Ρωσία από τις wild cards

Αποσύρθηκαν οι Κίνα και Ρωσία από τις wild cards

Το επικρατέστερο φαβορί στη μάχη των wild cards για το Παγκόσμιο Κύπελλο, Κίνα αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση σήμερα (30/1), μαζί και η Ρωσία. Χωρίς αντίπαλο "παίζει" πια η Ελλάδα.

Σύννεφα υπήρχαν πάνω από τη Ρωσία, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου που αφορούσε τις προεδρικές εκλογές της ομοσπονδίας, το περασμένο καλοκαίρι. Οπότε, δεν ήταν ακριβώς έκπληξη το γεγονός ότι οι "αρκούδες" αποσύρθηκαν από τη διεκδίκηση wild card, για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αυτή (την έκπληξη) την επιφύλαξε η Κίνα, που έως σήμερα ήταν το απόλυτο φαβορί και τελικά απέσυρε την υποψηφιότητα της. Πληροφορίες της mundodeportivo.com, που δεν έχουν διασταυρωθεί, αναφέρουν ότι υπήρχε διάσταση απόψεων μεταξύ της ομοσπονδίας και της γενικής γραμματείας αθλητισμού, ως προς τη δυνατότητα που είχε το έθνος να εμφανίσει ανταγωνιστική ομάδα στην Ισπανία.

Οι χώρες που διεκδικούν τις wild cards έμειναν 11, με τη Βραζιλία να είναι πια το φαβορί και την Τουρκία να ακολουθεί, ενώ η Ελλάδα συμπληρώνει το ΤΟΡ3. Στη λίστα είναι και οι Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Καναδάς, Ισραήλ, Νιγηρία, Πολωνία, Κατάρ,Βενεζουέλα και Φινλανδία.

Εκατό εκπρόσωποι των ΜΜΕ θα καλύψουν τη διαδικασία του Σαββάτου (1/2), οπότε η FIBA θα ανακοινώσει τους νκητές. Ένα θέμα που είχε προκύψει με χρέη της Σενεγάλης στην παγκόσμια ομοσπονδία (της τάξεως των 473.000 ευρώ) λύθηκε, με διακανονισμό. Εάν δεν φανεί συνεπής η χώρα, τη θέση της θα πάρει άλλη ομάδα της Αφρικής.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ