FIBA WORLD CUP

Το κίνητρο του Κλέιζα και ο ..."Τούρκος " Κεμζούρα

Το κίνητρο του Κλέιζα και ο ..."Τούρκος " Κεμζούρα
Λίνας Κλέιζα

Ο Κλέιζα παραδέχεται ότι είχε κίνητρο να παίξει καλά στον μικρό τελικό και ο Κεστούτις Κεμζούρα πήρε χάλκινο μετάλλιο στην πόλη που ξεκίνησε την καριέρα του.

Ο Λίνας Κλέιζα επανήλθε δριμύτερος. Η κακή εικόνα που έδειξε στο ματς με τους Αμερικανούς τον είχε πειράξει πάρα πολύ. Αυτή τη φορά δεν ήταν διατεθειμένος να ... αφήσει την ομάδα του χωρίς βοήθεια. Με 33π (7/11 δ, 5/7τρ, 4/4β) 7ρ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην κορυφαία εμφάνιση των Λιθουανών σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Αυτή η ομάδα, που σχεδόν κανείς δεν υπολόγιζε πριν από το ξεκίνημα (λόγω των πολλαπλών απουσιών της) έφτασε στην κατάκτηση του μεταλλίου που έλειπε από το λιθουανικό μπάσκετ.

"Ναι, ήταν κίνητρο για μένα αυτή η κακή εμφάνιση εναντίον των Αμερικανών" παραδέχθηκε ο Κλέιζα, που έκανε ένα εκπληκτικό τουρνουά, στην Τουρκία: "Για μας ήταν τεράστιο κατόρθωμα να φτάσουμε ως το χάλκινο μετάλλιο". Το ίδιο είπε και ο κόουτς Κεμζούρα. Μόλις 40 ετών, σχεδόν άγνωστος, υπογράμμισε ότι η επιτυχία "ανήκει σε όλα τα παιδιά". Θα θυμάται, πάντως, την Τουρκία για πάντα. Εκεί, άλλωστε, στην Κωνσταντινούπολη ξεκίνησε την καριέρα του κοουτσάροντας την Μπεσικτάς.

"Η σημερινή μας νίκη ανήκει στους παίκτες. Δεν είναι θέμα προετοιμασίας ή τακτικής. Είναι θέμα μυαλού. Είχαν ετοιμαστεί όλοι σωστά πνευματικά και φτάσαμε στην τρίτη θέση. Πήραμε μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα. Τα παιδιά τα έδωσαν όλα από την προετοιμασία, παρότι είχαμε πολλά προβλήματα. Πολλοί ήταν τραυματίες, πονούσαν, έκαναν ένεση για να παίξουν. Γι αυτό και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους" είπε ο προπονητής της Λιθουανίας.



TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ