FIBA WORLD CUP

Οργή Ντούντα: "Παραιτηθείτε!"

Οργή Ντούντα: "Παραιτηθείτε!"
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς

Δεν κοιμήθηκε όλο το βράδυ, δεν προπόνησε την ομάδα του και μετά τον μικρό τελικό ξέσπασε για τη διαιτησία (και όχι μόνο) του ημιτελικού. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ζήτησε ευθέως την παραίτηση του Πάτρικ Μπάουμαν και του Λιούμπομιρ Κοτλέμπα, απαιτώντας απαντήσεις εδώ και τώρα.

Περίμενε να τελειώσει ο μικρός τελικός για να ξεσπαθώσει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Είχε, άλλωστε, φορτώσει από το βράδυ του ημιτελικού, όπου είναι ζήτημα αν έκλεισε μάτι. Ο "Ντούντα" ήταν αποφασισμένος να τα "ρίξει" στη FIBA, αλλά και να αφήσει αρκετά υπονοούμενα για την μεταχείριση που έτυχε η ομάδα του. Και φυσικά δεν μπορούσε να ξεχάσει τη διαιτησία του σαββατιάτικου ματς με την Τουρκία.

Ο Σέρβος κόουτς ζήτησε ευθέως την παραίτηση του γγ της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν και του υπεύθυνου διαιτησίας της διεθνούς ομοσπονδίας, Λιούμπομιρ Κοτλέμπα, αν δεν τιμωρηθούν οι ρέφερι του χθεσινού αγώνα.

Οι Σέρβοι διαμαρτύρονται για το ... πνεύμα των διαιτητών σε ολο το ματς και φυσικά τις αποφάσεις στο τελευταίο λεπτό. Το φάουλ που δόθηκε στον Ερντέν (γκολ-φάουλ) δεν υπήρχε, ενώ όταν ο Βελίτσκοβιτς έδωσε το προβάδισμα στους "πλάβι" είχε γίνει φάουλ το οποίο πέρασε απαρατήρητο.

Ο "Ντούντα" είχε τρομερά παράπονα και από το ότι οι διοργανωτές έδιναν γήπεδο για προπόνηση στη Σερβία το πρωί, ενώ η ομάδα του, όπως είπε, είχε αποχωρήσει από το Σενάν Ερντέμ στις δυο τα ξημερώματα.

"Πρώτα απ' όλα πρέπει να πω ότι η Τουρκία έκανε εξαιρετική δουλειά στο οργανωτικό κομμάτι. Από και κει μετά, όμως, ήταν το χειρότερο Μουντομπάσκετ!" είπε ο Ίβκοβιτς, που μίλησε σε πολύ σκληρό ύφος και δεν ασχολήθηκε καν με τον μικρό τελικό και την ήττα της ομάδας του από τη Λιθουανία.

"Έγιναν πολλά περίεργα ματς και επίσης έχουν ειπωθεί πολλά περίεργα πράγματα!" υπογράμμισε για να προσθέσει : "Για το 1998 ακόμη γράφουν και λένε. Εδώ τίποτα. Κανείς από τους υπεύθυνους δεν έχει βγει να πει κάτι για τη διαιτησία του ημιτελικού. Κανείς κύριος δεν έχει τιμωρηθεί. Εγώ, λοιπόν, λέω πως αν δεν τιμωρηθεί κανείς από τους διαιτητές τότε ο κύριος Κοτλέμπα και ο κύριος Μπάουμαν που είναι υπεύθυνοι πρέπει να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους!"

Ο Ίβκοβιτς συνέχισε τον μονόλογό του: " Λέω να παραιτηθούν αν δεν τιμωρήσουν τους διαιτητές. Δεν θα τιμωρήσουν, όμως, κανέναν. Πείτε μου ωστόσο πώς γίνεται να παίζουν δυο ευρωπαϊκές ομάδες και να μην υπάρχει Ευρωπαίος διαιτητής! Τί γίνεται όταν ένας παίκτης πέφτει κάτω και προσποιείται πως είναι τραυματίας για να εκτελέσει άλλος στη θέση του τις βολές (σ.σ αναφέρεται στην περίπτωση του Ασίκ και το τρικ του Τάνιεβιτς)..."

Και τα καρφιά συνεχίστηκαν: "Εντάξει, καταλαβαίνω ότι έπρεπε να ικανοποιηθούν οι σπόνσορες που πληρώνουν. Με το μπάσκετ, όμως, τι γίνεται; Οι περισσότερες ομοσπονδίες έχουν οικονομικά προβλήματα, αλλά εδώ όπως φαίνεται πρέπει να μένει ικανοποιημένη η διοίκηση! Δεν κοιμηθήκαμε όλο το βράδυ, μετά τον μικρό τελικό που τελείωσε τα μεσάνυχτα. Φύγαμε από το γήπεδο στις 2 λόγω μέτρων ασφαλείας και στις 9:45 το πρωί μας έδιναν το γήπεδο για προπόνηση. Πώς να κάνουμε προπόνηση τέτοια ώρα, ενώ παίζαμε ένα ματς μεταλλίου. Έχω απόλυτη επίγνωση του τι λέω τώρα και περιμένω μια απάντηση".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ