FIBA WORLD CUP

Οι κορυφαίοι του Μουντομπάσκετ

U.S. national basketball team player Kevin Durant (R) drives for the basket as he is defended by Lithuania's Linas Kleiza during a friendly game in Madrid August 21, 2010. The U.S.A. basketball team is in Madrid to play two friendly games against Lithuania and Spain in preparation for the upcoming Basketball World Championships in Turkey later this month. REUTERS/Paul Hanna (SPAIN - Tags: SPORT BASKETBALL)
U.S. national basketball team player Kevin Durant (R) drives for the basket as he is defended by Lithuania's Linas Kleiza during a friendly game in Madrid August 21, 2010. The U.S.A. basketball team is in Madrid to play two friendly games against Lithuania and Spain in preparation for the upcoming Basketball World Championships in Turkey later this month. REUTERS/Paul Hanna (SPAIN - Tags: SPORT BASKETBALL) REUTERS

Το Μουντομπάσκετ του 2010 πέρασε στην ιστορία κι οι προβολείς σβήνουν στην Κωνσταντινούπολη. Το Sport24.gr επιχειρεί να αποχαιρετήσει τη διοργάνωση μοιράζοντας τα δικά του βραβεία, για τους καλύτερους και τους... χειρότερους του τουρνουά.

Στο δημοψήφισμα συμμετέχουν οι Γιάννης Φιλέρης, Δημήτρης Χρυσάνθης, Στέφανος Τριαντάφυλλος, Κώστας Σωτηρίου, Αντωνία Μαραγούσια, Παναγιώτης Ψαρρέας, Γιάννης Λαμπίρης, Παντελής Διαμαντόπουλος, Κώστας Σωτηρίου, Νίκος Παπαϊωάννου και Πάρης Τσελεπίδης.


MVP


Πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά αναδείχτηκε ο ένας και μοναδικός Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος άλλωστε πήρε σπίτι του και το αυθεντικό σχετικό τρόπαιο από τους διοργανωτές.

Ο πρώτος σκόρερ της Αμερικής και μεγάλος πρωταγωνιστής στα νοκ-άουτ παιχνίδια, συγκέντρωσε το απόλυτο "10 στα 10".

Καλύτερη πεντάδα

Τις θέσεις της καλύτερης πεντάδας καταλαμβάνουν οι Μίλος Τεόντοσιτς, Κέβιν Ντουράντ, Χινταγιέτ Τούρκογλου, Λίνας Κλέιζα και Λουίς Σκόλα. Ναι ακριβώς... Η ίδια "παρέα" που αναδείχτηκε κορυφαία και μετά τον τελικό της Κυριακής.

Εκτός από τον Ντουράντ κι ο Λουίς Σκόλα κέρδισε το απόλυτο "δέκα στα δέκα". Ακολούθησε με 9 προτιμήσεις ο Λίνας Κλέιζα, με 8 ο Μίλος Τεόντοσιτς και με 6 ο Χινταγιέτ Τούρκογλου.

Το... αουτσάιντερ που πήγε να κάνει την έκπληξη ήταν ο Μαρσέλο Χουέρτας της Βραζιλίας που προτιμήθηκε από δύο μέλη του Sport24.gr, ενώ από μια ψήφο πήραν οι Τσάνσεϊ Μπίλαπς (ΗΠΑ), Νέναντ Κρστιτς (Σερβία), Κερκ Πένεϊ (Νέα Ζηλανδία), Μάρκο Κέσελι (Σερβία) και Σεμίχ Ερντέν (Τουρκία).

Ο κορυφαίος προπονητής

Η συγκεκριμένη κατηγορία εξελίχθηκε σε μάχη μεταξύ του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς και του Ντούσαν Ίβκοβιτς, που κατέληξε σε ισοπαλία. Οι δύο έμπειροι τεχνικοί μοιράστηκαν την πρώτη θέση με τέσσερις ψήφους, ενώ δύο πήρε ο "ρούκι" Κεζμούρα της Λιθουανίας.

Ομάδα έκπληξη

Λιθουανία... δαγκωτό! Οι εννέα από τους δέκα που πήραν μέρος στο "γκάλοπ" εξέφρασαν τον εντυπωσιασμό τους για τη "Lietuva" που πανηγύρισε το χάλκινο μετάλλιο. Η μια ψήφος που περίσσεψε κατέληξε στην "ασημένια" Τουρκία.

Ομάδα απογοήτευση

Η εθνική που απογοήτευσε περισσότερο από κάθε άλλη ήταν (δυστυχώς) η δική μας. Το αντιποσωπευτικό συγκρότημα που αποχαιρέτησε στη φάση των "16" επιλέχτηκε εννέα φορές. Τη γλίτωσε μόνο για χάρη της Ισπανίας, που τερμάτισε στην 6η θέση.

Το καλύτερο ματς

Πολλές και ποικίλες οι γνώμες για το καλύτερο παιχνίδι του τουρνουά, καθώς πολλά ηταν αυτά που έκλεψαν την παράσταση. Από τον "χιτσκοκικό' ημιτελικό μεταξύ Σερβίας και Τουρκίας, τη "λάτιν" μάχη της Βραζιλίας με την Αργεντινή, αλλά και τον προημιτελικό που κρίθηκε με το απίθανο τρίποντο του Τεόντοσιτς.

Βέβαια με αυτόν τον τρόπο... ξεχάστηκαν κάποια πολύ καλά παιχνίδια της πρώτης φάσης, όπως το Αμερική-Βραζιλία, αλλά και το Σερβία-Γερμανία, που κρίθηκε στις δύο παρατάσεις και το επίσης εντυπωσιακό τρίποντο του Γιαν Γιάγκλα.

Τελικά την πρώτη θέση κατέλαβε ο ημιτελικός με πέντε ψήφους, ενώ ακολούθησε με 4 το ντέρμπι Βραζιλία-Αργεντινή (με το σόου του Λουίς Σκόλα). Επίσης προτιμήθηκε και το Σερβία-Ισπανία.

Φιλέρης Χρυσάνθης Τριαντάφυλλος Σωτηρίου Τσελεπίδης
MVP Ντουράντ Ντουράντ Ντουράντ Ντουράντ Ντουράντ
5ΑΔΑ Τεόντοσιτς
Μπίλαπς
Ντουράντ
Κλέιζα
Σκόλα
Χουέρτας
Ντουράντ
Κλέιζα
Σκόλα
Κρστιτς
Τεόντοσιτς
Πένεϊ
Ντουράντ
Σκόλα
Ερντέν
Τεόντοσιτς
Ντουράντ
Τούρκογλου
Κλέιζα
Σκόλα
Τεόντοσιτς
Ντουράντ
Τούρκογλου
Κλέιζα
Σκόλα
ΟΜΑΔΑ
ΕΚΠΛΗΞΗ
Λιθουανία Λιθουανία Λιθουανία Λιθουανία Λιθουανία
ΟΜΑΔΑ
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ
Ισπανία Ελλάδα Ελλάδα Ελλάδα Ελλάδα
ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Ίβκοβιτς Κεζμούρα Κεζμούρα Ίβκοβιτς Τάνιεβιτς
ΚΑΛΥΤΕΡΟ
ΜΑΤΣ
Σερβία-Τουρκία Σερβία-Τουρκία Αργεντινή-Βραζιλία Αργεντινή-Βραζιλία Σερβία-Ισπανία



Λαμπίρης Διαμαντόπουλος Παπαϊωάννου Ψαρρέας Μαραγούσια
MVP Ντουράντ Ντουράντ Ντουράντ Ντουράντ Ντουράντ
5ΑΔΑ Τεόντοσιτς
Ντουράντ
Τούρκογλου
Κλέιζα
Σκόλα

Τεόντοσιτς
Ντουράντ

Τούρκογλου
Κλέιζα
Σκόλα

Χουέρτας
Ντουράντ
Τούρκογλου
Κλέιζα
Σκόλα
Τεόντοσιτς
Ντουράντ
Κέσελι
Κλέιζα
Σκόλα
Τεόντοσιτς
Ντουράντ
Τούρκογλου
Κλέιζα
Σκόλα
ΟΜΑΔΑ
ΕΚΠΛΗΞΗ
Λιθουανία Λιθουανία Τουρκία Λιθουανία Λιθουανία
ΟΜΑΔΑ
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ
Ισπανία Ελλάδα Ελλάδα Ελλάδα Ελλάδα
ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Τάνιεβιτς Τάνιεβιτς Τάνιεβιτς Ίβκοβιτς Τάνιεβιτς
ΚΑΛΥΤΕΡΟ
ΜΑΤΣ
Σερβία-Τουρκία Αργεντινή-Βραζιλία Σερβία-Τουρκία Σερβία-Τουρκία Αργεντινή-Βραζιλία



TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ