FIBA WORLD CUP

Ο Γιώργος Σιγάλας στο Sport24.gr

Ο Γιώργος Σιγάλας στο Sport24.gr
INTIME SPORTS

Η εντολή του προπονητή ήταν ξεκάθαρη: "Χάσε τη βολή!" Ο Γιώργος Σιγάλας όμως ευστόχησε... κατά λάθος και ενόψει του αποψινού ερωτήματος "τι κάνουμε με τη Ρωσία", θυμάται την ιστορία του Μουντομπάσκετ '94 και παίρνει ξεκάθαρη θέση: "Σήμερα νικάμε!", δηλώνει στο Sport24.gr.

« Γιώργο στείλε τη στο σίδερο». Η φωνή του Μάκη Δενδρινού είχε ακουστεί ξεκάθαρα στο τελευταίο τάιμ άουτ του αγώνα με το Πουέρτο Ρίκο, πριν από 16 χρόνια στο «Μέιπλ Λίφ Γκάρντεν» του Τορόντο στο Μουντομπάσκετ του 1994

Και τότε θέλαμε να αποφύγουμε την Ισπανία, αλλά ο «Ράμπο» που μάλιστα σημάδεψε και με...ταμπλό, έβαλε τη βολή έστω και έτσι!

Η εθνική μείωσε την τελική διαφορά στο -8 και ακριβώς με αυτήν πήρε για ένα πόντο (!) την πρώτη θέση του ομίλου σε τριπλή ισοβαθμία με Πουέρτο Ρίκο και Γερμανία. Γυρίζοντας στο ξενοδοχείο όλοι τα έβαζαν με την τύχη τους, μέχρι που έμαθαν ότι η Κίνα είχε κάνει το «μπάμ» και είχε πετάξει έξω τους Ιβηρες.

Ο στόχος επιτεύχθει παρά την κατά λάθος ευστοχία του Γιώργου Σιγάλα, ο οποίος μιλώντας στο Sport24.gr είναι πάντως κάθετος: « Ο αθλητισμός δεν είναι...χαρτιά να κάνεις μπλόφες και υπολογισμούς. Σε καταστάσεις που κρίνονται με βάση την αξία, όταν προσπαθείς να αλλάξεις τη ροή των πραγμάτων αυτό έρχεται μπούμερανγκ».

Τότε το είχε χαρακτηρίσει «Θέλημα θεού» και σήμερα 16 χρόνια μετά θυμάται το απίστευτο σενάριο μετά τον αγώνα: « Υπήρχε κατήφεια στα αποδυτήρια και όλοι ήταν στενοχωρημένοι, ενώ προσπαθούσαν και να με...παρηγορήσουν σαν να είχα χάσει νικητήριο καλάθι!

Οταν έγινε γνωστή η νίκη της Κίνας, όλοι με αγκάλιασαν και μου είπαν μπράβο ρε Γιώργο γιατί αν δεν είχα ευστοχήσει θα ήμασταν σε όμιλο με την «Ντρίμ Τίμ» τη μεγάλη Ρωσία τότε, και την Αυστραλία με τους δύο να περνούν στην τετράδα. Σαφώς με Καναδά, Κίνα και Κροατία είχαμε καλύτερη τύχη όπως αποδείχθηκε»

Ο Μάκης Δενδρινός, ομοσπονδιακός τεχνικός μας τότε, είχε πέσει πάνω σε παίκτες και δημοσιογράφους: « Παιδιά μην τον τρελάνουμε τον φουκαρά αφήστε τον. Δεν φτάνει που τον κάναμε...Χότζα απόψε.

Ναι του είπα στείλε την στο κάγκελο, αλλά είδατε η ρουφιάνα η μπάλα πως μπήκε μέσα» είχε πει ο «Βούδας» ρουφώντας...παράνομα μια γερή τζούρα από το τσιγάρο του στο ελληνικό (κατά συνθήκη) καπνιστήριο σε ένα χώρο του γηπέδου που είχε φτιάξει με τους θεριακλήδες δημοσιογράφους της ελληνικής αποστολής. Βλέπετε στον Καναδά αυτό που...κόψαμε εμείς από χθες θεωρητικά, απαγορευόταν εδώ και μια εικοσαετία.

« Σε όλη μας την ζωή, μαθαίναμε να ευστοχούμε, δεν ήταν εύκολο να αστοχήσω έστω και επίτηδες. Και μια και τίθεται αυτό το δίλημμα και για το παιχνίδι με τη Ρωσία, το μόνο που έχω να πω είναι αν μην τρελαθούμε. Πρέπει να παίξουμε για τη νίκη και τίποτε άλλο. Δεν υπάρχει προπονητής που να πει στους παίκτες, παιδιά πάμε πολύ χαλαρά και ήρεμα σήμερα. Τους έχει χάσει την ίδια στιγμή.

Αλλά και εδώ με τη Ρωσία τι να κάνεις, όταν τους έχεις σαρώσει με 40 πόντους πριν από λίγες μέρες. Είμαστε πολύ καλύτεροι και φαίνεται. Εδώ δεν είναι ποδόσφαιρο να κάνεις κάποιο τρίκ. Τι να κάνουμε δηλαδή να χάνουμε τα σούτ, μα έτσι και αλλιώς μέχρι στιγμής έχουμε χάσει αρκετά. Δεν γίνονται αυτά και σε τέτοιες περιπτώσεις κινδυνεύεις και να γελοιοποιηθείς από την εξέλιξη του αγώνα» συνεχίζει ο «Ράμπο» και παίρνει ξεκάθαρη θέση:

« Πρέπει να πάμε για τη νίκη και να μην μπούμε στη λογική των υπολογισμών. Σε τελική ανάλυση γιατί να μην μπορούμε να χτυπήσουμε την Ισπανία, ιδιαίτερα με τις αδυναμίες που δείχνει εφέτος. Ξέρετε παλιά, μπορεί να μην παίρναμε μετάλλιο, αλλά μετά το 1987 από τους Ισπανούς δεν χάναμε ούτε σε φιλικό.

Τα τελευταία χρόνια, ενώ παίρνουμε μετάλλια κολλάμε σε αυτούς και την Αργεντινή. Δεν είναι όμως κάτι που πρέπει να μας κάνει να ανησυχούμε. Εχει έρθει έτσι η συγκυρία κάποιων παιχνιδιών. Θα τους ξανανικήσουμε και γιατί να μην αρχίσει το νέο σερί από αυτό το Μουντομπάσκετ» καταλήγει ο Γιώργος Σιγάλας.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ