FIBA WORLD CUP

Ντουράντ: "Ήρθαμε να το πάρουμε"

Ντουράντ: "Ήρθαμε να το πάρουμε"

Ο Κέβιν Ντουράντ που... γάζωσε τη Λιθουανία τραβώντας 38άρι μίλησε για τον τελικό, λέγοντας πως δεν υπάρχει προτίμηση για τον αντίπαλο, καθώς οι ΗΠΑ βρίσκονται στην Τουρκία για να το πάρουν! Ιγκουοντάλα: "Θέλαμε να παίξουμε με καρδιά".

Ο Αμερικανός φόργουορντ έμεινε για 38 λεπτά στο παρκέ κόντρα στη Λιθουανία και τελικά πέτυχε ισάριθμους πόντους.

Στις δηλώσεις του, ξεκαθάρισε πως ήθελε να είναι επιθετικός από το ξεκίνημα του αγώνα: " Ήθελα να ήμουν επιθετικός από την αρχή. Τα πρώτα σουτ πήγαν μέσα κι έτσι συνέχισα. Δεν ήταν εύκολο, αλλά από τη στιγμή που ξεκίνησαν να μπαίνουν τα σουτ, δεν υπήρχε λόγος να σταματήσω. Η Λιθουανία δεν ήταν εύκολος αντίπαλος, σ’ αυτό το σημείο δεν υπάρχει κανείς εύκολος να βρεθεί απέναντί μας".

Όσον αφορά τον αντίπαλο των ΗΠΑ στον μεγάλο τελικό της Κυριακής, τόνισε πως δεν υπάρχει καμία απολύτως προτίμηση: " Δεν υπάρχει προτίμηση για τον αντίπαλο στον τελικό. Θα καθίσουμε τώρα να δούμε τον άλλη ημιτελικό και να ετοιμαστούμε για το μεγάλο παιχνίδι. Γι’ αυτό ήρθαμε εδώ, για να το πάρουμε".

Τη μεγαλειώδη νίκη και εμφάνιση, οι Αμερικανοί την αφιέρωσαν στα θύματα 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. "Θέλαμε να παίξουμε με καρδιά και περηφάνια για την πατρίδα μας. Όλα τα παιδιά μιλήσαμε πριν το παιχνίδι και συμφωνήσαμε στον εθνικό μας ύμνο να βάλουμε τα χέρια στην καρδιά. Γι’ αυτό και μας είδατε να το κάνουμε για πρώτη φορά", τόνισε ο Ιγκουοντάλα και συνέχισε:

"Δεν ήταν εύκολο να παίξεις άμυνα πάνω του. Στο ΝΒΑ είναι δύσκολο να παίξεις άμυνα κι εδώ είναι ακόμα πιο δύσκολο γιατί υπάρχει μεγαλύτερη ανοχή στις επαφές. Προσπάθησα να τον σταματήσω και νομίζω ότι τα πήγα καλά".

Από την πλευρά του, ο Μάικ Σιζέφσκι μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ντουράντ: "Είναι από τα πιο εύκολα παιδιά για να κοουτσάρεις. Δεν θέλουμε απ’ αυτόν να κάνει αυτό που έκανε απόψε, αλλά το πόσο καλός και αγαπητός είναι φαίνεται από το γεγονός ότι όλοι οι συμπαίκτες του χαίρονταν γι’ αυτόν".

Όσο για τη μαχητικότητα της Λιθουανίας δεν εξέπληξε τον προπονητή των ΗΠΑ ο οποίος επισήμανε : "Πριν το παιχνίδι είχα ζητήσει από τα παιδιά να παίξουμε με την καρδιά και το πάθος που έχουν οι Λιθουανοί σε κάθε παιχνίδι. Ήταν τιμή μας παίξουμε με μια τέτοια χώρα που λατρεύει το μπάσκετ. Χάρηκα επίσης για τον Πότσιους τον οποίο είχα παίκτη. Έκανε σπουδαίο παιχνίδι και του είπα πόσο πολύ χάρηκα γι’ αυτόν".

Στην αντίπερα όχθη, ο Κεστούτις Κεμζούρα σχολίασε: "Έπαιξαν σπουδαία και άξιζαν τη νίκη. Από την αρχή του αγώνα έλεγξαν το ρυθμό και δεν κινδύνευσαν από μας σε καμία στιγμή. Είναι πολύ ταλαντούχα ομάδα κι αν θες να τους κερδίσεις θα πρέπει να κάνεις το τέλειο ή το σχεδόν τέλειο παιχνίι. Εμείς παίξαμε κάποιες καλές άμυνες, αλλά και πάλι χάναμε τα ριμπάουντ. Η άμυνά τους πάνω στον Λίνας ήταν σίγουρα πολύ σημαντική για την εξέλιξη του αγώνα".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ