ΙΤΑΛΙΑ

Αρμάνι - Σάσαρι ο τελικός

Αρμάνι - Σάσαρι ο τελικός

Η Σάσαρι προκρίθηκε στον τελικό του Final Eight της Ιταλίας, κερδίζοντας τη Ρέτζιο Εμίλια με 77-65. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Κένι Κάντζι, που πέτυχε 12 πόντους. Μεπέντε παίκτες να πετυχαίνουν διψήφιο αριθμό πόντων, η Αρμάνι Μιλάνο κέρδισε τη Μπρίντιζι με 76-65.

Η τεράστια διαφορά στα σουτ τριών πόντων ήταν το στοιχεί που έκρινε τον πρώτο ημιτελικό του ιταλικού Final Eight. Η Σάσαρι σούταρε με 42.9% πίσω από τη γραμμή των 6μ75, την ώρα που η Ρέτζιο Εμίλια είχε μόλις 11.5%, με αποτέλεσμα την επικράτηση της πρώτης (77-65) και την ταυτόχρονη πρόκριση στον αυριανό (22/2) τελικό.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά από τη στιγμή που οι παίκτες της Μασιμιλιάνο Μενέτι έβρισκαν σίδερο από την περιφέρεια, το σκορ ξέφυγε -για τη Σάσαρι. Ο Ντέιβιντ Λόγκαν (16 πόντοι) και ο Τζερόμ Ντάισον (15 πόντοι) ηγήθηκαν επιθετικά των νικητών, με τον -πρώην παίκτη των Τρικάλων- Κένι Κάντζι να έχει εξαιρετική παρουσία, με 12 πόντους και 2 ριμπάουντ. Από την άλλη, ο Ριμάντας Καουκένας πέτυχε 21 πόντους και ο Αντρέα Τσιντσιαρίνι άλλους 16 πόντους, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Εξίσου εύκολα η Αρμάνι

Με την ίδια ευκολία επικράτησε η Αρμάνι Μιλάνο της Μπρίντιζι, στον άλλο ημιτελικό. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι επικράτησε με 7665 και "έκλεισε θέση" για τον τελικό της Κυριακής (22/2, 18:00). Οι Μιλανέζοι είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Μπρουκς 14, Κλέιζα 10, Χάκετ 12, Σάμουελς 13, Μος 12) και παρά τη δράση του Μάρκους Ντένμον (17 πόντοι) πήραν την πρόκριση στον τελικό.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ