ΙΤΑΛΙΑ

Στρίβειν δια της... FIBA οι ιταλικές ομάδες

Foto LaPresse - Belen Sivori
15/04/2016 Torino, Italia
Sport
Torino, presentazione torneo di qualificazione Olimpica FIBA 2016 
Nella foto: Giovanni Petrucci (presidente della Federazione Italiana Pallacanestro) alla conferenza stampa

Photo LaPresse - Belen Sivori
15/04/2016 Turin, Italy
Sport
Turin, Olympic qualification tournament FIBA 2016
In the pic: Petrucci at the press conference
Foto LaPresse - Belen Sivori 15/04/2016 Torino, Italia Sport Torino, presentazione torneo di qualificazione Olimpica FIBA 2016 Nella foto: Giovanni Petrucci (presidente della Federazione Italiana Pallacanestro) alla conferenza stampa Photo LaPresse - Belen Sivori 15/04/2016 Turin, Italy Sport Turin, Olympic qualification tournament FIBA 2016 In the pic: Petrucci at the press conference LAPRESSE

Οι πιέσεις και η απειλή περί αποβολής από το εγχώριο πρωτάθλημα "υποχρέωσαν" τις Ρέτζιο Εμίλια, Σάσαρι και Τρέντο να αποσύρουν τη συμμετοχή τους από το Eurocup της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Οι απειλές της FIBA προς τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες συνεχίζουν να... πιάνουν τόπο. Η Ιταλία είναι μία ακόμη χώρα που υπέκυψε στις πιέσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας για το θέμα του Eurocup, πιέζοντας με τη σειρά της τις τρεις ομάδες που είχαν δηλώσει συμμετοχή στη διοργάνωση, να αποσυρθούν!

Όπως έγινε γνωστό πριν το μεσημέρι της Παρασκευής (22/4), η Ρέτζιο Εμίλια, η Σάσαρι και η Τρέντο έκαναν πίσω στην αρχική εκπεφρασμένη επιθυμία τους να συμμετάσχουν στο Eurocup, υπό τον φόβο της αποβολής από το ιταλικό πρωτάθλημα. Από τη στιγμή που η FIBA απείλησε τον πρόεδρο FIP (ιταλική ομοσπονδία), Τζάνι Πετρούτσι (φώτο), πως σε περίπτωση που κάποιες από τις ομάδες της Serie A βρεθούν στο Eurocup, θα αλλάξει χώρα διεξαγωγής το Προολυμπιακό, ήρθε η ανατροπή των δεδομένων.

Άμεσα, οι γείτονες εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση λέγοντας πως " η ιταλική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης έστειλε επιστολή στην FIBA Europe με την οποία εκφράζει την πλήρη στήριξή της στις εθνικές και διεθνείς διατάξεις και διεργασίες. Η ιταλική ομοσπονδία ενημέρωσε τη FIBA ότι θα κινηθεί η σχετική διαδικασία για τον προσδιορισμό της ύπαρξης σοβαρών παραβιάσεων για το άθλημα από τις ομάδες Ρέτζιο Εμίλια, Σάσαρι και Τρέντο, εφαρμόζοντας τις επακόλουθες κυρώσεις. Ως εκ τούτου, δεν υφίσταται κίνδυνος αποκλεισμού από τις διεθνείς δραστηριότητες της εθνικής ανδρών".

Κι ύστερα ήρθε η θετική ανταπόκριση από τους τρεις -αρχικά- αντιφρονούντες, οι οποίοι άλλαξαν στάση μετά τις απειλές που δέχθηκαν, βγάζοντας παράλληλα την ιταλική ομοσπονδία από τη δύσκολη θέση να προβεί σε αποβολές από το πρωτάθλημα.

Κάπως έτσι, η Ιταλία ακολούθησε το παράδειγμα της Βοσνίας και της Λιθουανίας, με τη Σερβία να παραμένει σε δύσκολη θέση ελέω της Παρτίζαν. Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως κι η ΕΟΚ παραμένει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αφού η ΑΕΚ εξακολουθεί να δηλώνει πιστή στο Eurocup και τον Τζόρντι Μπερτομέου. Για πόσο ακόμη μετά τη χθεσινή (21/4) ανακοίνωση που εξέδωσε ; Θα μάθουμε άμεσα...

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ