ΙΤΑΛΙΑ

Σακέτι: "Υπολογίζω τον Τζεντίλε και τους παίκτες της Μιλάνο για τα προκριματικά"

Gentile Alessandro
Dolomiti Energia Trentino - Virtus Segafredo Bologna
Lega Basket Serie A 2017/2018
Trento, 30/09/2017
Foto M.Brondi / Ciamillo - Castoria
Gentile Alessandro Dolomiti Energia Trentino - Virtus Segafredo Bologna Lega Basket Serie A 2017/2018 Trento, 30/09/2017 Foto M.Brondi / Ciamillo - Castoria LEGABASKET

Ο τεχνικός της εθνικής Ιταλίας, Μέο Σακέτι, ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του ότι θα καλέσει κανονικά τους παίκτες της Αρμάνι Μιλάνο για τα προκριματικά της FIBA, ενώ άνοιξε την πόρτα και στον Αλεσάντρο Τζεντίλε.

H FIBA και η EuroLeague δεν έχουν καταφέρει να τα βρουν ακόμα για το θέμα με τα "παράθυρα" για τα προκριματικά του Mundobasket. Είτε τα βρουν είτε όχι, ο προπονητής της Ιταλίας, Μέο Σακέτι αναμένεται να καλέσει πάντως κανονικά τους παίκτες της Αρμάνι Μιλάνο στην εθνική Ιταλίας.

Παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα "Gazzetta dello Sport" ο τεχνικός της εθνικής Ιταλίας δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος: " Σκοπεύω να καλέσω κάποιους παίκτες της Αρμάνι Μιλάνο. Για να προκριθούμε στο Mundobasket πρέπει να κερδίσουμε αυτά τα παιχνίδια. Το έχω πει στον Σιμόνε Πιανιτζιάνι (σ.σ τεχνικός της Μιλάνο) ότι θέλω να καλέσω κάποιους παίκτες της ομάδας του. Δεν μου έχει απαντήσει ακόμα θετικά ή αρνητικά".

Ο Σακέτι βέβαια είπε κάτι εξίσου ενδιαφέρον στην συνέχεια: Ότι έχει στα υπόψη του τον Αλεσάντρο Τζεντίλε, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι δεν βρισκόταν καν στην προεπιλογή της Ιταλίας εξαιτίας της καταστροφικής σεζόν που είχε σε προσωπικό επίπεδο, όταν εκδιώχθηκε από Μιλάνο, Παναθηναϊκό και Χάποελ Ιερουσαλήμ. " Πρέπει να δώσουμε μία λίστα με 24 ονόματα στην FIBA μέχρι τις 12 Οκτωβρίου. Υπολογίζω πολύ τον Αλεσάντρο Τζεντίλε" δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός, ανοίγοντας την πόρτα στον φόργουορντ της Βίρτους Μπολόνια.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ