ΙΤΑΛΙΑ

"Οι Ιταλοί δεν θα παίξουν στο Eurocup!"

"Οι Ιταλοί δεν θα παίξουν στο Eurocup!"

Οι 24 ομάδες του Eurocup χωρίστηκαν σε ομίλους και έμαθαν το πρόγραμμα που θα πορευτούν τη νέα σεζόν όμως ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας ξεκαθάρισε ότι οι ομάδες του δεν πρόκειται να παίξουν σε αυτή τη διοργάνωση!

Το γεγονός ότι οι Τρέντο, Ρέτζιο Εμίλια, Καντού και Σάσαρι δήλωσαν συμμετοχή στο Eurocup και τάχθηκαν στο πλευρό της Euroleague Basketball παρά τη δηλωμένη στήριξη της ιταλικής ομοσπονδίας στην FIBA, έθεσε σε κίνδυνο τη διεξαγωγή του Προολυμπιακού τουρνουά.

Οι τέσσερις ιταλικές ομάδες συμπεριλήφθηκαν, εν τέλει, στην κλήρωση του Eurocup που πραγματοποιήθηκε χθες (7/7) στη Βαρκελώνη, έμαθαν τους αντιπάλους και το καλεντάρι της regular season ωστόσο ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, Τζιοβάνι Πετρούτσι, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αγωνιστούν στη συγκεκριμένη διοργάνωση!

"Οι ιταλικές ομάδες συμφώνησαν να μην αγωνιστούν στο Eurocup, υπογράφοντας το σχετικό έγγραφο. Δεν με ενδιαφέρει ότι μπήκαν στη διαδικασία της κλήρωσης! Οι ομάδες της Ιταλίας θα αγωνίζονται στις διοργανώσεις της FIBA" ανέφερε ο Πετρούτσι στη Repubblica ενώ η Gazzetta dello Sport αναφέρει ότι η Τρέντο, η Ρέτζιο Εμίλια και η Σάσαρι ενημέρωσαν ήδη την Euroleague Basketball ότι δεν θα αγωνιστούν στο Eurocup! Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και με την Καντού, ως τις 11 Ιουλίου.

Θυμίζουμε πως η Ρέτζιο Εμίλια κληρώθηκε στον Α' όμιλο μαζί με την ΑΕΚ ενώ η Αβελίνο, η Βενέτσια και η Βαρέζε είναι οι τρεις ιταλικές ομάδες που συμπεριλήφθηκαν στη νεοσύστατη διοργάνωση της FIBA, το Basketball Champions League.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ