ΙΤΑΛΙΑ

Οι Ιταλοί ΔΕΝ σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν!

Οι Ιταλοί ΔΕΝ σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μοιάζει τρελό, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό: 8 από τα 12 μέλη της Εθνικής Ιταλίας που κατέκτησε το Αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 παίζουν ακόμα μπάσκετ!

Η συμφωνία του 39χρονου Μάσιμο Μπουλέρι με την Βαρέζε ανάγκασε το sport24.gr να ψάξει τα κιτάπια του για τα μέλη της Ιταλίας που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Το αποτέλεσμα; Πραγματικά απίστευτο!

Ήταν 2004 όταν η Εθνική Ιταλίας εξέπληττε τον κόσμο και κατακτούσε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, στηριζόμενη ένα έμπειρο ρόστερ. Ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία των “Ατζούρι”

Η παρέα των Μπαζίλε, Μπουλέρι, Γκαλάντα, Κιάτζιγκ, Ποτζέκο και Μαρκονάτο είχε καταφέρει δύο σερί χρονιές να κρατήσει στο προσκήνιο την χώρα, αφού έναν χρόνο νωρίτερα είχε κατακτήσει και το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Ιταλίας (έχοντας αποκλείσει την Ελλάδα στα προημιτελικά), πριν το 2004 σοκάρει τον κόσμο με την δεύτερη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Και, 12 χρόνια αργότερα, 8 από τα 12 μέλη εκείνης της ομάδας παίζουν ακόμα μπάσκετ!

40 is the new 30...

Οι Ιταλοί ΔΕΝ σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η αφορμή για αυτή την έρευνα δόθηκε από την είδηση ότι ο 39χρονος Μάσιμο Μπουλέρι συμφώνησε με την Βαρέζε για συμβόλαιο ενός χρόνου. Ακολούθως, η πρώτη σκέψη ήταν μία εξέταση του ρόστερ εκείνης της Εθνικής Ιταλίας προκειμένου να διαπιστωθεί πόσα μέλη της ομάδας είναι ακόμα εν ενεργεία. Και η αλήθεια είναι ότι το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας προκάλεσε μία έκπληξη!

Βλέποντας κανείς το ρόστερ της αργυρής Ολυμπιονίκης Ιταλίας, μπορεί να διαπιστώσει ότι 8 από τους 12 παίκτες παίζουν ακόμα μπάσκετ! Οι περισσότεροι από αυτούς μάλιστα αγωνίζονται είτε στην πρώτη, είτε στην δεύτερη κατηγορία του Ιταλικού Πρωταθλήματος. Κι αν αυτό από μόνο του δε μοιάζει εντυπωσιακό, η παρακάτω λεπτομέρεια μπορεί να βάλει τα πράγματα στην σωστή τους βάση: Με εξαίρεση τον 34χρονο Λούκα Γκάρι, τα άλλα 7 μέλη εκείνης της Ιταλίας είναι από 39 έως 41 ετών! Συγκεκριμένα:

Ο βασικός σούτινγκ γκαρντ εκείνης της ομάδας, Τζιανλούκα Μπαζίλε (41 ετών), αγωνίζεται στην Ορλαντίνα.

Ο έτερος “πενταδάτος” γκαρντ, Μάσιμο Μπουλέρι (39 ετών), θα συνεχίσει την καριέρα του από φέτος στην Βαρέζε.

Ο χρήσιμος γκαρντ/φόργουορντ με τα μακριά χέρια, Ματέο Σοράνια (41 ετών), είναι από πέρυσι μέλος της Μπάκερι Πιατσέντζα

Ο σουτέρ Άλεξ Ριγκέτι (39 ετών) είναι μέλος της Βίρτους Ρόμα από την σεζόν 2012/13.

Ο τέταρτος πόιντ γκαρντ εκείνης της ομάδας Ροντόλφο Ρομπαλντόνι (39 ετών) βρίσκεται στην Μοντιτσέλι Μπάσκετ από το 2012.

Ο φόργουορντ/σέντερ Λούκα Γκάρι (34 ετών) είναι μέλος της Ντεθρόνα Μπάσκετ

Ο άλλοτε σέντερ της ΑΕΚ Ρομπέρτο Κιάτζιγκ (42 ετών) αγωνίζεται στην ιστορική Σιένα στις χαμηλότερες κατηγορίες

Ο έτερος σέντερ της Εθνικής Ιταλίας, Ντένις Μαρκονάτο (41 ετών) συμφώνησε φέτος με την Ντιναμό Σάσαρι.

Μέλη της ομάδας ήταν ακόμα οι Τζιανμάρκο Ποτζέκο (σταμάτησε το 2010 σε ηλικία 38 ετών), Τζίακομο Γκαλάντα (σταμάτησε το 2014 σε ηλικία 39 ετών), Μισέλ Μιαν (σταμάτησε το 2011 σε ηλικία 38 ετών) και Νικόλα Ραντούλοβιτς (σταμάτησε το 2012 σε ηλικία 39 ετών).

Συμπέρασμα; Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Ιταλοί παίκτες αρνούνται να σταματήσουν να παίζουν. Φαίνεται από τους εν ενεργεία παίκτες τους, φαίνεται και από αυτούς που αποφάσισαν να αποσυρθούν σε αρκετά προχωρημένη (μπασκετική) ηλικία.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ