ΙΤΑΛΙΑ

Ο Τζεντίλε… επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος

Ο Τζεντίλε… επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος
VIRTUS.IT

Η Βίρτους Μπολόνια δοκιμάζεται στην έδρα της Αρμάνι Μιλάνο (05/11, 21:45) με τον Αλεσάντρο Τζεντίλε να είναι το κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης.

Η περσινή χρονιά, ήταν η πιο δύσκολη στην καριέρα του Αλεσάντρο Τζεντίλε (φόργουορντ, 2.01 μέτρα, 24 ετών). Ενώ ήταν έτοιμος να κάνει το άλμα για το NBA, η πορεία του στην Αρμάνι Μιλάνο τελείωσε αρνητικά κι εν συνεχεία ο παίκτης απογοήτευσε τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και στη Χάποελ Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα να μείνει άνεργος και να χάσει το Eurobasket 2017.

Δεν το έβαλε κάτω, και το καλοκαίρι ήρθε σε συμφωνία με τη Βίρτους Μπολόνια. Η ιστορική ομάδα επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία του ιταλικού μπάσκετ, έκανε σημαντικές μεταγραφικές προσθήκες κι ο Αλεσάντρο Τζεντίλε βρήκε το ιδανικό περιβάλλον για να δείξει ξανά το ταλέντο του. Μετά από 5 αγωνιστικές, η ομάδα του έχει ρεκόρ 3-2, με τον ίδιο να είναι πρωταγωνιστής. Στην 6η αγωνιστική της Lega Basket, δοκιμάζεται στο Μιλάνο (05/11, 21:45).

Ένα παιχνίδι ιδιαίτερο για τον Τζεντίλε, ο οποίος αποχώρησε με άσχημο τρόπο από την Αρμάνι, στην οποία είχε προσφέρει πολλά, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Ο 24χρονος φόργουορντ είχε χρονιά με 20 πόντους κατά μέσο όρο στη EuroLeague, κατέκτησε τίτλους, το… ταξίδι του, όμως, στην Αρμάνι ολοκληρώθηκε με απογοητευτικό τρόπο.

Ο Τζεντίλε… επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος
VIRTUS.IT

Στη Βίρτους, έχει βρει τον παλιό καλό του εαυτό. Και θυμίζει τον παίξει που αναδείχθηκε MVP των τελικών του ιταλικού πρωταθλήματος το 2014. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Τζεντίλε σκοράρει 18.6 πόντους κατά μέσο όρο στα 31 λεπτά που αγωνίζεται ανά παιχνίδι και παράλληλα έχει 8.8 ριμπάουντ και 3.4 τελικές πάσες. Παίζει ξανά ως ηγέτης κι έχει αφήσει για τα καλά πίσω του την περσινή εφιαλτική χρονιά.

Η πρώτη ανταμοιβή για τον Τζεντίλε ήρθε με την επιστροφή του στην Εθνική Ιταλίας ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Απόψε το βράδυ, έχει την ευκαιρία να δείξει πράγματα και στην πρώην ομάδα του, αν και στα… χαρτιά, η Βίρτους Μπολόνια είναι το αουτσάιντερ στην αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο.

Photo Credits: virtus.it

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ