ΙΤΑΛΙΑ

Ο Ντατόμε δηλώνει... αντάρτης

Ο Ντατόμε δηλώνει... αντάρτης

Ο Λουίτζι Ντατόμε άνοιξε τον χορό των "όχι" στις εθνικές ομάδες, αποτελώντας τον πρώτο -επίσημο- αποστάτη! Τι αναφέρει για τα "παράθυρα" της FIBA και τους λόγους που δεν του επιτρέπουν να αποχωρήσει από τη Φενέρμπαχτσε.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της FIP για τη δεξαμενή παικτών μέσα από την οποία θα διαλέξει τους εκλεκτούς του ο Ρομέο Σακέτι, ήρθε το πρώτο "άκυρο". Ο Λουίτζι Ντατόμε ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Φενέρμπαχτσε για να φορέσει τη φανέλα της Ιταλίας στα "παράθυρα" των εθνικών ομάδων τον Νοέμβριο και τον Φεβρουάριο, εξηγώντας πως όλο αυτό γίνεται κατόπιν δικής του επιλογής κι όχι πίεσης από την πλευρά της τουρκικής ομάδας.

" Πιστεύω ότι τα "παράθυρα" της FIBA είναι μια κακή ιδέα. Η Φενέρμπαχτσε δεν μου λέει να μην πάω στην εθνική, εγώ επιλέγω να μείνω μαζί της και να συνεχίσω να δουλεύω με την ομάδα. Ειδάλλως, θα χάσω σημαντικούς -για την ομάδα μου- αγώνες. Η FIBA κερδίζει χρήματα από τα προκριματικά, ενώ οι παίκτες δεν εισπράττουν κάτι από τις εθνικές τους, την ώρα που θα πρέπει να φύγουν από τους συλλόγους που πληρώνουν τον μισθό τους", αναφέρει -μεταξύ άλλων- χαρακτηριστικά ο φόργουορντ της Φενέρμπαχτσε, ο οποίος έγινε ο πρώτος που έκανε αυτό το επίσημο βήμα... απόρριψης του εθνικού καλέσματος.

Μένει να δούμε ποιοι και πόσοι θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του, δεδομένου ότι οι προβλέπονται τιμωρίες από τις εθνικές ομοσπονδίες για όσους εσκεμμένα απουσιάσουν από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ