ΙΤΑΛΙΑ

Μπρέσια, η μοναδική αήττητη ομάδα στην Ιταλία

Facebook/Basket Brescia Leonessa

Μετά από 9 αγωνιστικές στο ιταλικό πρωτάθλημα μπάσκετ, η Μπρέσια είναι η μοναδική αήττητη ομάδα, πραγματοποιώντας πορεία που ελάχιστοι περίμεναν. Διαβάστε στο Sport24.gr για το σύνολο του Αντρέα Ντιάνα, το οποίο έχει… τρελάνει τους πάντες!

Το παιχνίδι της Καντού με τη Μπρέσια, ήταν αυτό που ολοκλήρωσε την 9η αγωνιστική στο ιταλικό πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη με 88-84, σε ένα αποτέλεσμα που ίσως να μην σας προκαλεί εντύπωση με την πρώτη ανάγνωση. Πρόκειται, όμως, για το 9ο θετικό αποτέλεσμα της Μπρέσια σε ισάριθμες αναμετρήσεις!

Η ομάδα του Αντρέα Ντιάνα είναι μόνη πρώτη και αήττητη στη βαθμολογία της Lega Basket, με την Αβελίνο, την Αρμάνι Μιλάνο και τη Βενέτσια να την ακολουθούν με 7-2. Ομάδες, δηλαδή, που… στα χαρτιά είναι ανώτερες και πιο "πλούσιες" της Μπρέσια, η οποία, όμως, έχει… τρελάνει τους μπάσκετ στην Ιταλία και διαψεύδει όλα τα προγνωστικά.

Μπρέσια, η μοναδική αήττητη ομάδα στην Ιταλία
FACEBOOK/BASKET BRESCIA LEONESSA

Και μην νομίζετε ότι ήταν εύκολο αυτό το 9/9. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της Μπρέσια:

ΠΕΖΑΡΟ - ΜΠΡΕΣΙΑ 70-73

ΜΠΡΕΣΙΑ - ΑΒΕΛΙΝΟ 96-75

ΤΡΕΝΤΟ - ΜΠΡΕΣΙΑ 56-66

ΜΠΡΕΣΙΑ - ΒΑΡΕΖΕ 73-67

ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ - ΜΠΡΕΣΙΑ 69-78

ΜΠΡΕΣΙΑ - ΡΕΤΖΙΟ ΕΜΙΛΙΑ 79-68

ΜΠΡΕΣΙΑ - ΟΡΛΑΝΤΙΝΑ 87-53

ΜΠΟΛΟΝΙΑ - ΜΠΡΕΣΙΑ 74-76

ΚΑΝΤΟΥ - ΜΠΡΕΣΙΑ 84-88

Όπως είδατε, η Μπρέσια έχει περισσότερες νίκες εκτός έδρας (5) από εντός (4) με τη στατιστική της απεικόνιση να "λέει" πως σκοράρει 79.6 πόντους κατά μέσο όρο, με πάνω από 50% στα δίποντα και 37% στα τρίποντα. Παράλληλα, η πρωτοπόρος του ιταλικού πρωταθλήματος μετράει 35.8 ριμπάουντ ανά παιχνίδι και 16.8 τελικές πάσες κατά μέσο όρο. Κι όχι μόνο αυτό, αφού την ίδια ώρα δέχεται περίπου 69 πόντους κατά μέσο όρο, έχοντας από τις καλύτερες άμυνες στη Lega Basket!

Μπρέσια, η μοναδική αήττητη ομάδα στην Ιταλία
FACEBOOK/BASKET BRESCIA LEONESSA

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η πορεία της Μπρέσια δεν είναι τυχαία. Ο coach Ντιάνα -που βρίσκεται αρκετά χρόνια στον σύλλογο και από το 2014 είναι head coach- έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο, που παίζει καλό μπάσκετ και στις δύο μεριές του παρκέ. Από ατομικής πλευράς, πρωταγωνιστές είναι οι Μάρκους Λάντρι (φόργουορντ) με 14.3 πόντους και 4.4 ριμπάουντ μέσο όρο, Ντάριο Χαντ (φόργουορντ) με 12.9 πόντους και 7.6 "σκουπίδια" ανά παιχνίδι και Μικέλε Βιτάλι (γκαρντ) με 11.4 πόντους ανά αγώνα και ποσοστό 43.2% στα τρίποντα.

Προφανώς, δεν είναι μόνο οι παραπάνω. Στη Μπρέσια άπαντες έχουν τους ρόλους τους και μάλιστα υπάρχουν ορισμένοι πολλοί έμπειροι παίκτες, που δίνουν πολύτιμες λύσεις όταν χρειαστεί. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ο -άλλοτε φόργουορντ της Σιένα και του Μιλάνο- Ντέιβιντ Μος, που έχει 9.8 πόντους και 3.4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Κάπως έτσι λοιπόν, η Μπρέσια έχει φτάσει στο 9-0. Ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα, καθώς μέχρι να "βγει" το 2017, θα παίξει με τη Σάσαρι και τη Βενέτσια εντός και με την Αρμάνι στο Μιλάνο. Ποιος, όμως, μπορεί να ποντάρει κατά της;

Μπρέσια, η μοναδική αήττητη ομάδα στην Ιταλία
FACEBOOK/BASKET BRESCIA LEONESSA

" Το σερί των θετικών αποτελεσμάτων μας βοηθάει να έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι μας και να είμαστε πιο αποφασιστικοί", τόνισε μετά τη νίκη επί της Καντού ο Αντρέα Ντιάνα, στέλνοντας το δικό του μήνυμα.

Photo Credits: Facebook/Basket Brescia Leonessa

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ