ΙΤΑΛΙΑ

Εφτά ιταλικές ομάδες στο πλευρό της FIBA

Εφτά ιταλικές ομάδες στο πλευρό της FIBA

Εφτά ιταλικές ομάδες ενημέρωσαν -μέσω της εγχώριας ομοσπονδίας- πως την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα συμμετάσχουν στις διεθνείς διοργανώσεις της FIBA. Τι αναφέρει η Corriere dello Sport και γιατί εμπλέκει την Ελλάδα στα σενάρια εκφοβισμού από τη FIBA.

Μπορεί η Αρμάνι Μιλάνο να έχει ταχθεί -εδώ και καιρό- με το μέρος της Euroleague, αυτό όμως δεν σημαίνει πως το παράδειγμά της θα ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες της ιταλικής λίγκας. Εφτά εξ αυτών έσπευσαν μάλιστα να ενημερώσουν μέσω της εγχώριας ομοσπονδίας πως το πρόγραμμα της FIBA τής έπεισε περισσότερο σε ό,τι αφορά τις διεθνείς διοργανώσεις. Ή, θα μπορούσε να πει κανείς πιο κακεντρεχείς, υπέκυψαν στις απειλές της FIBA περί κυρώσεων στους αντιρρησίες .

Όπως και να έχει, το μείζον είναι πως η Αβελίνο, η Βίρτους Μπολόνια, η Κρεμόνα, η Πέζαρο, η Πιστόια, η Βαρέζε και η Βενέτσια θα αγωνίζονται την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο στις διοργανώσεις που ετοιμάζει η FIBA, ακολουθώντας το παράδειγμα του ΠΑΟΚ και του Άρη.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία βέβαια είναι το δημοσίευμα της Corriere dello Sport στο σημερινό της (5/4) φύλλο, όπου αναφέρεται πως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Τουρκία και η Λιθουανία έχουν ήδη ταχθεί υπέρ της Euroleague. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Ενδεχομένως πως η ΑΕΚ θα ακολουθήσει τον δρόμο των "αιωνίων" και όχι αυτών του ΠΑΟΚ και του Άρη, συμμετέχοντας στο Eurocup της ερχόμενης σεζόν.

Η ιταλική εφημερίδα τονίζει μάλιστα πως με τις παραδοσιακές ευρωπαϊκές δυνάμεις να έχουν ταχθεί υπέρ της Euroleague, μοιάζει αδύνατο να τιμωρηθούν από την FIBA και να απουσιάσουν από τις επόμενες διεθνείς διοργανώσεις. Γιατί πως να γίνει το Eurobasket χωρίς τις χώρες που θα διεκδικήσουν τα μετάλλια, υπό φυσιολογικές συνθήκες. Για το θέμα μίλησε ο Πάτρικ Μπάουμαν. ο οποίος αναφερόμενος στην απόφαση της ιταλικής ομοσπονδίας είπε πως " όλοι πρέπει να θυσιάσουν κάτι και να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση για το ιταλικό μπάσκετ. Δεν χρειαζόμαστε "μαθήματα" από διαφόρων ειδών οργανισμούς που εκβιάζουν ομάδες", αφήνοντας υπονοούμενα για την Euroleague.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ