ΙΤΑΛΙΑ

Αβέβαιο το μέλλον του Μεσίνα

Αβέβαιο το μέλλον του Μεσίνα

Ο Έτορε Μεσίνα δεν κατάφερε να οδηγήσει την Ιταλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχασε την εμπιστοσύνη της ιταλικής ομοσπονδίας. Οι Σαν Αντόνιο Σπερς όμως βάζουν εμπόδια στην παραμονή του στη "σκουάντρα ατζούρα".

Η ήττα από την Κροατία στον τελικό του Προολυμπιακού στο Τορίνο θα κάνει καιρό να ξεχαστεί στην Ιταλία. Η "σκουάντρα ατζούρα" απέτυχε παταγωδώς σε μια διοργάνωση που της κόστισε -ούτε λίγο, ούτε πολύ- περί τα 3.500.000 ευρώ, για να την πάρει.

Δύο μέρες μετά το σοκ που υπέστησαν και τις... μαύρες πλερέζες που έβαλαν , στη γειτονική χώρα εξακολουθούν να αναζητούν τα αίτια της αποτυχίας. Κι όσο κι αν ευθύνεται ο Έτορε Μεσίνα για το γεγονός, δεν σημαίνει πως η ιταλική ομοσπονδία δεν τον θέλει κοντά της. Το κάθε άλλο.

Σύμφωνα με σημερινό (11/7) δημοσίευμα της Gazzetta dello Sport, ο "Έκτορας" αποτελεί την πρώτη επιλογή των γειτόνων για τον πάγκο της εθνικής τους ομάδας. Κάτι που πάντως δεν μοιάζει να είναι εφικτό ελέω των Σαν Αντόνιο Σπερς. Το συμβόλαιο που τον δεσμεύει με τα "σπιρούνια" καθιστά δύσκολη την ταυτόχρονη ενασχόλησή του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ιταλίας, σε σημείο που μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να τον δούμε στον πάγκο στο Eurobasket του επόμενου έτους.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι θεωρίες και τα παραπάνω ενδεχόμενα, ο επικρατέστερος αντικαταστάτης του είναι ο Πίνο Σακριπάντι. Πρόκειται για τον προπονητή της Νέων Ανδρών της Ιταλίας. Παράλληλα με τον εθνικό πάγκο, ο 46χρονος προπονητής κάθεται και σε αυτόν της Αβελίνο.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ