ΙΤΑΛΙΑ

Ανατροπή και νίκη για Σάσαρι

Ανατροπή και νίκη για Σάσαρι

Παρότι βρέθηκε να ακολουθεί το σκορ (με διψήφιες διαφορές), η Σάσαρι κέρδισε εντός έδρας τη Ρέτζιο Εμίλια (80-77) και έμεινε "όρθια" στη μάχη του τίτλου -στην Ιταλία.

Ο τρίτος τελικός ανάμεσα σε Ρέτζιο Εμίλια και Σάσαρι είχε τόσο έντονες αντιθέσεις που ο "άσος" μπορεί να χαρακτηριστεί και έκπληξη. Η ομάδα του Ρομέο Σακέτι επιβλήθηκε με 80-77, μειώνοντας τη σειρά σε 2-1, την ώρα που έχει να δώσει ακόμη ένα παιχνίδι στην έδρα της.

Οι γηπεδούχοι (της Σάσαρι) έβλεπαν την ομάδα του Μασιμιλιάνο Μενέτι να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ στο τρίτο δεκάλεπτο, οπότε και δέχθηκε μόλις τέσσερις πόντους, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο +9 (47-56) και να βάλει τις βάσεις για το "διπλό" που θα την έφερναν μια νίκη μακριά από τον τίτλο στη Lega Basket.

Η τελευταία περίοδος όμως δεν είχε ανάλογη εξέλιξη για τη Ρέτζιο Εμίλια, η οποία "κατέρρευσε', την ώρα που η Σάσαρι έβρισκε τρόπους να αυξήσει τις ελπίδες της για νίκη. Σε αυτό βέβαια μείζονα ρόλο έπαιξε η ευστοχία του Ντέιβιντ Λόγκαν στα σουτ τριών πόντων (25 πόντοι με 7/12 -με 5/7 στην τελευταία περίοδο), όσο και η προσφορά του Τζερόμ Ντάισον (16 πόντοι, 8 ριμπάουντ) σε άμυνα και επίθεση.

Ο Μπράιαν Σακέτι ήταν μάλιστα αυτός που "έγραψε" το τελικό σκορ (80-77) με δύο εύστοχες βολές λίγο πριν το τέλος, την ώρα που ο Αμαντέο Ντέλα Βάλε αστόχησε στο τρίποντο, με το οποίο ήθελε να στείλει το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπο. Κάπως έτσι, η Σάσαρι έκανε το 2-1 στους τελικούς, με τον επόμενο αγώνα να είναι -επίσης- στην έδρα της.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ