ΙΤΑΛΙΑ

Αλλάζει σύστημα η Ιταλία

Αλλάζει σύστημα η Ιταλία

Από το 2016, η ιταλική λίγκα θα αλλάξει τον κανονισμό που αφορά τους ξένους και πλέον στα ρόστερ θα μπορούν να υπάρχουν 6 γηγενείς και 6 ξένοι.

Η Ιταλία διαπίστωσε πως... έχει μπερδευτεί με το σύστημα που ακολουθεί, ως προς το όριο Αμερικανών, κοινοτικών και Ιταλών παικτών στα ρόστερ, πολλώ δε από τη στιγμή που οι Αμερικανοί παίρνουν με χαρακτηριστική άνεση πια διαβατήρια από χώρες της Ευρώπης, ενώ υπάρχουν πάντα και οι cotonou (βάσει της σχετικής συμφωνίας, η ΕΕ αναγνωρίζει ως υπηκόους της κατοίκους της Αφρικής, της Καραϊβικής και του Ειρηνικού -εφόσον πληρούν και κάποιες άλλες προϋποθέσεις, όπως π.χ. να έχουν παίξει για τις εθνικές ομάδες).

Για αυτό και έγινε πολύπλοκο το να επιλέγουν οι ομάδες της SerieA μεταξύ του 3+4+5 (3 Αμερικανοί+4 κοινοτικοί/cotonou+5 Ιταλοί) ή το 5+5 (5 ξένοι + 5 Ιταλοί), με τη λίγκα να αποφασίζει να τους απλοποιήσει τη ζωή, αρχής γενομένης από τη σεζόν 2016-17. Τι θα γίνει; Όλοι θα μπορούν να 'χουν στο ρόστερ 6 ξένους και 6 γηγενείς. Την αποκάλυψη έκανε η Gazzetta dello Sport.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ