ΙΤΑΛΙΑ

Αγώνας - παρωδία στην Ιταλία έφερε την αποβολή δύο ομάδων από το πρωτάθλημα

Αγώνας - παρωδία στην Ιταλία έφερε την αποβολή δύο ομάδων από το πρωτάθλημα

Το παιχνίδι της Aurora Brindisi με την Valle d'Itria Basket Martina για το εφηβικό πρωτάθλημα της Ιταλίας μετατράπηκε σε παρωδία, αφού οι παίκτες των δύο ομάδων έκαναν ό,τι μπορούσαν για να... χάσουν. Κυριολεκτικά. (VIDEO)

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ουδείς θα ασχολιόταν με τον αγώνα της Aurora Brindisi με την Valle d'Itria Basket Martina για το εφηβικό πρωτάθλημα της Ιταλίας. Η... επιθυμία αμφότερων ομάδων όμως να ηττηθούν δημιούργησε εικόνες που σε καμία περίπτωση δεν τιμούν το άθλημα.

Δεδομένου ότι ο ηττημένος θα διασταυρωνόταν με πιο κοντινό (γεωγραφικά) αντίπαλο στα playoffs, οι δύο προπονητές έδωσαν εντολή στους παίκτες τους να κάνουν ό,τι είναι εφικτό προκειμένου να χάσουν. Από την στιγμή που ο αγώνας ήταν ντέρμπι, στα τελευταία λεπτά οι μοναδικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο παρκέ αφορούσαν σε... αυτοκαλάθια, πάσες σε αντιπάλους και κλωτσιές στην μπάλα.

Γεγονός που οδήγησε τον διαιτητή της αναμέτρησης να διακόψει τον αγώνα, βάζοντας τέλος στην παρωδία.

Από την στιγμή μάλιστα, που διέρρευσε στο διαδίκτυο ένα video με όσα (δεν) έγιναν στα τελευταία λεπτά, επιλήφθηκε άμεσα η ιταλική ομοσπονδία. Αρχικά μηδενίζοντας αμφότερες ομάδες για τον συγκεκριμένο αγώνα και εν συνεχεία αποβάλλοντάς τες από το εφηβικό πρωτάθλημα για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Για την ιστορία, δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αντίστοιχη ήταν (όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό βέβαια) η συμπεριφορά των παικτών στον αγώνα της Νταρουσάφακα με τη Μακάμπι προ διετίας στην EuroLeague . Τότε που η τουρκική ομάδα ήθελε... ευνοϊκή ήττα για να περάσει στο Top 16, την ώρα που η "ομάδα του λαού" κυνηγούσε την παράταση.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ