ΓΑΛΛΙΑ

Πρώτος τίτλος για Λιμόζ-Γιαννάκη

Πρώτος τίτλος για Λιμόζ-Γιαννάκη

Η Λιμόζ του Παναγιώτη Γιαννάκη πήρε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στη Γαλλία κερδίζοντας στον τελικό του Σουπερ-Καπ την πρωταθλήτρια Σαλόν με 78-76. Τι είπε ο Έλληνας κόουτς

Τον πρώτο τίτλο της χρονιάς κατέκτησε με την Λιμόζ στη Γαλλία, ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Η ομάδα του Έλληνα κόουτς πήρε το Σουπερ Καπ της Γαλλίας, νικώντας την περσινή πρωταθλήτρια Σαλόν (συμμετέχει φέτος στην Ευρωλίγκα) με 78-76.

Οι "λιμουζό" έχοντας για κορυφαίο τον Ζαν Μισέλ Μιποκά (17π-6ρ) που αναδείχθηκε και MVP του αγώνα ήταν μπροστά σε ολόκληρο το παιχνίδι και κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα ως το τέλος παρά την αντεπίθεση της Σαλόν.

Η Λιμόζ πέρασε 57-50 στο 29, παίζοντας σπουδαία άμυνα, η Σαλόν κατάφερε να ισοφαρίσει 70-70 και 72-72 λίγο πριν το τέλος, η Λιμόζ ήταν εύστοχη από τη γραμμή των βολών και δεν επέτρεψαν στη Σαλόν να απειλήσει περισσότερο. Ο Γκομίς με μια βολή έγραψε το τελικό 76-78 και η Λιμόζ για πρώτη φορά μετά από χρόνια ήταν (έστω και στο ξεκίνημα της σεζόν) η κορυφαία ομάδα της Γαλλίας.

Ο Άγγελος Τσάμης σημείωσε 5π, ενώ ο Μπράντλεϊ Ουαναμέικερ ήταν ...ασταμάτητος, σημειώνοντας 23π. Ο Μπλέικ Σκιλμπ με 23π, 5ρ και 7 ασίστ ήταν ο καλύτερος της Σαλόν.

"Οι παίκτες μου άξιζαν να πάρουν αυτόν τον τίτλο, αλλά ο δρόμος είναι πολύ μακρύς" είπε ο Γιαννάκης μετά το ματς. Νωρίτερα είχε παραδεχθεί: "Στη Λιμόζ υπάρχει η φλόγα. Θα είναι μια συναρπαστική χρονιά".

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ