ΓΑΛΛΙΑ

Πάρκερ: "Ελπίζω η ASVEL να παίζει στην EuroLeague σε 2 χρόνια"

San Antonio Spurs guard Tony Parker (9) in the second half of an NBA basketball game Thursday, Jan. 5, 2017, in Denver. The Spurs won 127-99. (AP Photo/David Zalubowski)
AP Photo/David Zalubowski AP

Ο σταρ των Spurs και ιδιοκτήτης της ASVEL, Τονι Πάρκερ, δήλωσε ότι στόχος του είναι η ομάδα του να παίζει στην EuroLeague σε δύο χρόνια.

Η EuroLeague δεν είχε Γαλλική ομάδα την σεζόν που ολοκληρώθηκε και - αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά - δεν θα έχει ούτε τη νέα σεζόν. Οι Γάλλοι ωστόσο προσπαθούν να βρουν τρόπο για να αλλάξει αυτό, προς ικανοποίηση και της EuroLeague.

Αυτός πάντως που φαίνεται ότι προσπαθεί πιο σκληρά από όλους για να γίνει αυτό πραγματικότητα είναι ο σταρ των Spurs, αλλά και Πρόεδρος της ASVEL, Τόνι Πάρκερ. Ο Γάλλος γκαρντ παραχώρησε μικρή συνέντευξη στο Γαλλικό δίκτυο SFR Sport, δηλώνοντας ξανά ότι θέλει πάρα πολύ να δει την ομάδα του να αγωνίζεται στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

" Ο στόχος μας είναι να κατακτήσουμε και φέτος τον πρωτάθλημα στην Γαλλία και μετά να παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη" υποστήριξε αρχικά ο Πάρκερ, για να συμπληρώσει στην συνέχεια: " Τη νέα σεζόν θα αγωνιστούμε στο EuroCup. Βρίσκομαι σε επικοινωνία με την EuroLeague από τότε που έγινε ιδιοκτήτης της ομάδας. Ελπίζουμε να αγωνιστούμε στην EuroLeague σε δύο χρόνια".

Ο Πάρκερ δεν είπε περισσότερα επί του θέματος, ωστόσο σε περίπτωση που οι ομάδες δεν αυξηθούν από τις 16 που είναι τώρα - αν και υπάρχουν σκέψεις αύξησής τους - τότε αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: 1. Με την κατάκτηση του EuroCup από την ομάδα του και 2. Με wild card που θα δοθεί στην ομάδα από την EuroLeague.

Μένει τώρα να φανεί αν θα υπάρξει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κάποια εξέλιξη στην ομάδα της ASVEL.

AP Photo/David Zalubowski

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ