ΓΑΛΛΙΑ

Με 14+3 παίκτες της EuroLeague η Γαλλία

Με 14+3 παίκτες της EuroLeague η Γαλλία

Ο Βενσάν Κολέ ανακοίνωσε την Πέμπτη (16/11) τους 14+3 παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του στα "παράθυρα" του Νοεμβρίου. Ποντάρει σε Τομά Ερτέλ, Κέβιν Σεραφέν και Φαμπιάν Κοζέρ. Γιατί χαρακτήρισε άδικο το σύστημα της FIBA.

Μετά την αρχική ανοιχτή λίστα με τις επιλογές του για τα "παράθυρα", ο Βενσάν Κολέ ενημέρωσε την Πέμπτη (16/11) για τους παίκτες που θα βρεθούν τη Δευτέρα (20/11) στην πρώτη προπόνηση της Εθνικής Γαλλίας με φόντο τους αγώνες απέναντι σε Βέλγιο και Βοσνία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των "μπλε" συμπεριέλαβε στις επιλογές του δεκατέσσερις (14) παίκτες, μεταξύ των οποίων κι ο Έντουιν Τζάκσον που αγωνίζεται στην Κίνα, συν τρεις από την EuroLeague. Ο λόγος για τους Τομά Ερτέλ, Κέβιν Σεραφέν και Φαμπιάν Κοζέρ.

Αυτό δεν έγινε τυχαία, αφού ποντάρει στο ενδεχόμενο οι τρεις παίκτες από την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης να αγωνιστούν στο δεύτερο παιχνίδι, αυτό με τη Βοσνία (27/11), από την στιγμή που δεν θα έχουν υποχρεώσεις για την EuroLeague. Όπως εξήγησε, η Γαλλία δεν έχει εγκαταλείψει κάθε ελπίδα για αυτό το θέμα, περιμένοντας το "πράσινο φως" από τις ίδιες τις ομάδες, έστω για τον δεύτερο αγώνα.

Συγκεκριμένα, ο Βενσάν Κολέ έχει καλέσει τους: Αντριού Αλμπισί (Ανδόρα), Αξέλ Μπουτέιγ (Λιμόζ), Μπορίς Ντιό (Παρί/Λεβαλουά), Μουσταφά Φολ (Σακάρια), Ουίλιαμ Χάουαρντ (Λιμόζ), Έντουιν Τζάκσον (Γκουανγκντόνγκ), Μαμαντού Τζαϊτέ (Λιμόζ), Αξέλ Ζουλιάν (Ντιζόν), Λααού Κονατέ (Ναντέρ), Αλέν Κοφί (Ορτέζ), Λουί Λαμπεϊρί (Στρασμπούρ), Πολ Λακόμπ (Μονακό), Αμίν Νουά (Βιλερμπάν) και Ελί Οκομπό (Ορτέζ), συν τους τρεις προαναφερθέντες παίκτες.

Πέραν τούτου, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας εξήγησε πως " είναι εντελώς άδικο για τις μεγάλες χώρες, και ειδικά για εμάς, το σύστημα με τα "παράθυρα". Κι αυτό γιατί υπάρχουν αρκετοί παίκτες που παίζουν στο ΝΒΑ, είμαστε η χώρα με τους περισσότερους. Οπότε, είναι σίγουρα μια δύσκολη κατάσταση, δύσκολη τόσο στην κατανόηση όσο και στη διαχείριση. Όλοι αγαπάμε το άθλημα, θέλουμε τις καλύτερες ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά έτσι όπως είναι το σύστημα μπορεί μία ή δύο μεγάλες δυνάμεις να μην προκριθούν. Κι αυτό είναι κάτι που δεν θα αρέσει στους φιλάθλους".

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ