ΓΑΛΛΙΑ

Η Παρί θέλει να γίνει Μπαρτσελόνα

Η Παρί θέλει να γίνει Μπαρτσελόνα

Ομάδες υπάρχουν πολλές, οι οργανισμοί όμως, είναι λίγοι. Σε αυτή τη λίστα αναμένεται να προστεθεί η Παρί, με τη βοήθεια του Κατάρ!

Δεν θα λέγατε πως το γαλλικό μπάσκετ είναι στην καλύτερη του φάση. Δεν υπάρχει κάτι να θυμίζει τα μεγαλεία των περιόδων που εκπρόσωποι της χώρας εμφανίζονταν στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με την έξοδο της Ναντέρ από το Eurocup (το βράδυ της Τετάρτης 12/3) να επιβεβαιώνει την πραγματικότητα.

Όλα αυτά αναμένεται να αλλάξουν στο εγγύς μέλλον, με τη "L' Equipe" να ενημερώνει ότι η Qatar Sports Investments, εταιρία που έχει αναλάβει την ποδοσφαιρική Paris SG είναι έτοιμη να αποκτήσει και την Paris Levallois (στην παρούσα φάση, βρίσκεται στην τέταρτη θέση της ProA) και να δημιουργήσει οργανισμό στα πρότυπα της Ρεάλ, της Μπαρτσελόνα και της Μπάγερν.

Συζητήσεις γίνονται από το 2011, αλλά η γαλλική εφημερίδα αποκάλυψε πως το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί και τα σενάρια που υπάρχουν είναι δύο. Το ένα θέλει την πλήρη ενσωμάτωση και το άλλο την αγορά των μετοχών σε πρώτη φάση, χωρίς να αλλάξει το όνομα έως τα εγκαίνια του νέου Bercy, το οποίο θα παραδοθεί τον Οκτώβριο του 2015 (τα έργα ξεκίνησαν αυτόν τον μήνα). Το δεύτερο πλάνο θα αυξήσει το μπάτζετ της μπασκετικής ομάδας τουλάχιστον σε 10 εκάτ. ευρώ -από 5 που ήταν φέτος. Φυσικά, στο πρόγραμμα υπάρχει και κίνηση ανάλογη με αυτή που έκανε η Μπάγερν Μονάχου. Δηλαδή, η αίτηση για wild card προκειμένου η Παρί να εμφανιστεί στην Euroleague, το συντομότερο δυνατό.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ