ΓΑΛΛΙΑ

Η Γαλλία αποθεώνει τον "παππού" της

Η Γαλλία αποθεώνει τον "παππού" της

Το καλάθι του Μπορίς Ντιό στο φινάλε της παράτασης χάρισε στη Γαλλία τη νίκη απέναντι στη Ρωσία, ενώ έδωσε μια ακόμη αφορμή σε όλα τα μέλη των "μπλε" να αποθεώσουν τον "παππού" της ομάδας (VIDEO).

Η απόφαση του Μπορίς Ντιό να επιστρέψει στην Ευρώπη, γράφοντας τον επίλογο της καριέρας του στο ΝΒΑ δεν έκανε καλό μόνο στην Παρί/Λεβαλουά, που τον έχει στις τάξεις της από το καλοκαίρι. Πολύ περισσότερο κερδισμένη είναι η εθνική ομάδα της Γαλλίας, η οποία έχει έναν πολύ έμπειρο παίκτη στη σύνθεσή της στους προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Την ώρα που σχεδόν σύσσωμη η Ευρώπη βλέπει τα αστέρια της να παραμένουν ανενεργά είτε λόγω του ΝΒΑ είτε λόγω της EuroLeague, ο Βενσάν Κολέ είναι σε θέση να διαχειρίζεται ένα ρόστερ, στο οποίο δεσπόζει με την παρουσία του ο 36χρονος φόργουορντ. Ο "παππούς" αυτής της ομάδας ήταν εκείνος που διατήρησε το αήττητο στην α' φάση, με το καλάθι που έβαλε στα 3.1'' για το τέλος της παράτασης του αγώνα με τη Ρωσία . Ένα καλάθι που βοήθησε τους "μπλε" να επιβληθούν εντός έδρας, αλλά ταυτόχρονα ισοφάρισε την καλύτερη επιθετική του συγκομιδή εδώ και δεκατρία (13) χρόνια!

Από το παιχνίδι με τη Βοσνία για τη φάση των ομίλων του Eurobasket 2005 είχε να σκοράρει τόσο, όσο απέναντι στην "αρκούδα". Με 4/7 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 9/15 βολές (μαζί με 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ), αποτέλεσε το... βαρύ πυροβολικό της γαλλικής ομάδας, με τον ίδιο πάντως να επισημάνει μετά το φινάλε της αναμέτρησης πως " είχαμε δείξει κάτι για τον Ουγκό Ινβερνιζί για σουτ από τη γωνία. Ξέραμε όμως ότι η Ρωσία μπορεί να πάει σε αλλαγές σε όλα τα σκριν, οπότε ως δεύτερη επιλογή ήταν να πάρω εγώ την μπάλα μέσα στη ρακέτα. Αυτό έγινε και κατάφερα να βρω τον στόχο".

Όσο για την αποθέωση που ακολούθησε; Οι πρώην συμπαίκτες του στο ΝΒΑ δεν σταμάτησαν να "τιτιβίζουν" για χάρη του.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ