ΓΑΛΛΙΑ

Γιατί ο Πάρκερ αγόρασε τη Βιλερμπάν

Γιατί ο Πάρκερ αγόρασε τη Βιλερμπάν

Από το 2009, ο Τόνι Πάρκερ ανήκει στους μετόχους της Βιλερμπάν. Την Παρασκευή (21/3) πήρε το πλειοψηφικό πακέτο και τώρα θέλει να πάει την ASVEL στη Euroleague. Πώς;

Όταν θες να γίνει κάτι καλά, τι κάνεις; Το κάνεις μόνος σου! Αυτό ακριβώς, σκέφτηκε και ο Τόνι Πάρκερ και αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών στη Βιλερμπάν. Ο άνθρωπος κουράστηκε να ακούει εδώ και πέντε χρόνια πως η ASVEL θα αποκτήσει νέο γήπεδο, το οποίο... δεν είδε ποτέ και αποφάσισε να τοποθετηθεί επί του θέματος.

" Από το 2009 έχω σχέση με την πόλη της Λιόν. Εδώ έχω το ίδρυμα μου, τα καμπ μου. Είπα λοιπόν, στο εαυτό μου ότι αν ήθελα να εφαρμόσω το όραμα μου, τη φιλοσοφία μου, όλα όσα με εμπνέουν, όσα έχω μάθει από τους Σπερς, στη Βιλερμπάν και να έχω τα καλύτερα δυνατά οφέλη, θα ήταν απαραίτητο να είμαι ο πρόεδρος.

Πολλοί πίστευαν πως ο σύλλογος μου ανήκει. Τώρα αυτό είναι αληθές. Θέλω να απολαύσω το σούπερ θετικό κύμα θετικής ενέργειας που υπάρχει στο γαλλικό μπάσκετ, μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου".

Σε αυτό το project δεν θα είναι μόνος. Ενημέρωσε πως "έρχονται και άλλοι μέτοχοι" από το ΝΒΑ "που θα επενδύσουν πολλά χρήματα". Ο νυν πρόεδρος, Ζιλ Μορετόν δεν θα είναι στο νέο "σχήμα", με τον Πάρκερ να τοποθετεί τους ανθρώπους του σε όλα τα τμήματα " για να φροντίσουν την ομάδα, ενώ θα βρίσκομαι 800 μίλια μακριά, στο Σαν Αντόνιο. Έχουμε να κάνουμε με μια νέα εποχή και ως πρόεδρος μπορώ να δημιουργήσω κεφάλαιο".

Για το τέλος, άφησε το "υπάρχουν πολλά που θέλω να κάνω και τώρα όλα θα είναι πιο απλά, αφού εγώ βάζω τα λεφτά, άρα εγώ παίρνω και τις αποφάσεις".

Ποιος είναι ο στόχος του; "Να γίνουμε ένα από τα μεγαλύτερα clubs της Ευρώπης. Το brand name είναι γνωστό σε όλον τον κόσμο. Αυτό που θέλω, είναι την προσεχή τριετία να έλθουμε σε συμφωνία με τη Euroleague, ώστε να έλθει η ASVEL για φιλικά με τους Σπερς, όπως έχουν κάνει η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα".

Όταν του ανέφεραν την πιθανή συνεργασία της εταιρίας από το Κατάρ που "ελέγχει" τη Παρί Σεν Ζερμέν, με την μπασκετική Παρί Λεβαλουά, σχολίασε "φυσικά και το Παρίσι είναι σέξι. Έχω απεριόριστο σεβασμό για τον Νασέρ (Αλ Κελαϊφί, πρόεδρος της PSG). Θα είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής μας".

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ