ΓΑΛΛΙΑ

Επίθεση του Τόνι Πάρκερ στη FIBA

San Antonio Spurs guard Tony Parker (9) looks on during the second half of an NBA basketball game against the Washington Wizards, Tuesday, March 27, 2018, in Washington. The Wizards won 116-106. (AP Photo/Nick Wass)
San Antonio Spurs guard Tony Parker (9) looks on during the second half of an NBA basketball game against the Washington Wizards, Tuesday, March 27, 2018, in Washington. The Wizards won 116-106. (AP Photo/Nick Wass) AP PHOTO/NICK WASS

Ο Τόνι Πάρκερ μίλησε με απαξιωτικά λόγια για τα "παράθυρα" της FIBA, τα οποία χαρακτήρισε απαίσια ιδέα. Υπάρχει όμως λόγος γι αυτό.

Με πολύ σκληρά λόγια μίλησε ο Τόνι Πάρκερ στη "Gazzetta dello Sport" όταν ρωτήθηκε για τα "παράθυρα" της FIBA. Ο βετεράνος πλεϊμέικερ τόνισε πως τα "παράθυρα" της παγκόσμιας ομοσπονδίας είναι " μια απαίσια ιδέα", για να προσθέσει:

" Δεν ξέρω γιατί τα δημιούργησαν. Είναι περίεργο να έχεις κάποιους παίκτες στους προκριματικούς αγώνες, αλλά να μην παίζουν αυτοί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μου άρεσε το παλιό σύστημα, αλλά το ιδανικό σενάριο θα ήταν να υπήρχε ένα τετραετές πλάνο: να υπάρχει ένα καλοκαίρι κενό για τους παίκτες".

Οι δηλώσεις του έχουν βέβαια εξήγηση, αφού είναι γνωστές οι εξαιρετικές σχέσεις που διατηρεί με τον CEO της EuroLeague, Τζόρντι Μπερτομέου. Ως ο ιδιοκτήτης της Βιλερμπάν, ο Τόνι Πάρκερ έχει κάνει πολλές κινήσεις προς την πλευρά της EuroLeague τα τελευταία χρόνια, με σκοπό να εξελιχθεί η ομάδα του σε αυτή που θα εκπροσωπήσει τη Γαλλία στη διοργάνωση τα επόμενα χρόνια.

Κάτι που πέτυχε πρόσφατα, όταν επικυρώθηκε η απόκτηση της wild card από τη Βιλερμπάν για παρουσία της στην EuroLeague το 2019-'20 και το 2020-'21. Για την ιστορία, τη φετινή σεζόν η Βιλερμπάν τερμάτισε στην έκτη θέση της κατάταξης στην LNB, ενώ αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο των playoffs από τη Λε Μαν, που στην πορεία κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στη Γαλλία.

AP Photo/Nick Wass

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ