ΓΑΛΛΙΑ

Ένας θρύλος κόντρα στον ΠΑΟΚ

Ένας θρύλος κόντρα στον ΠΑΟΚ

Παρελθόν από τον πάγκο της Λιμόζ αποτελεί ο Φιλίπ Ερβέ, με τους "πρασινοκίτρινους" να ανακοινώνουν πως οι Μπερτράν Πορβό και Τζιμ Μπιλμπά θα αναλάβουν τις τύχες της ομάδας. Ο δεύτερος θα ηγηθεί της προσπάθειας κόντρα στον ΠΑΟΚ (12/1, 19:00).

Η κάκιστη πορεία της Λιμόζ εντός κι εκτός γαλλικών συνόρων είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Φιλίπ Ερβέ από την άκρη του πάγκου της. Ο έμπειρος τεχνικός οδήγησε μεν τους "πρασινοκίτρινους" στην κατάκτηση του τίτλου στην LNB την περσινή αγωνιστική περίοδο, αλλά δεν κατάφερε να τους διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο φέτος.

Είναι ενδεικτικό πως οι πρωταθλητές βρίσκονται στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα στο γαλλικό πρωτάθλημα (με ρεκόρ 7-8), την ώρα που στην Euroleague δεν κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστικοί, με αποτέλεσμα να συνεχίσουν στο Eurocup. Ούτε στην πρεμιέρα κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, αφού η Όλντενμπουργκ άλωσε το "Μπομπλάν" (78-87) , σε ένα παιχνίδι που αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του Φιλίπ Ερβέ.

Η αποπομπή του ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (8/1), με τον γαλλικό σύλλογο να ενημερώνει πως από εδώ και πέρα θα πορευτεί με το δίδυμο των -μέχρι πρότινος βοηθών του- Μπερτράν Πορβό και Τζιμ Μπιλμπά. Ο πρώτος θα καθίσει στην άκρη του πάγκου απέναντι στην Γκραβελίν, ενώ ο δεύτερος θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας από εκεί κι έπειτα, κάνοντας το ντεμπούτο του απέναντι στον ΠΑΟΚ (12/1, 19:00) για τη δεύτερη αγωνιστική του "Last 32" του Eurocup.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ