ΓΑΛΛΙΑ

Ανανέωσε με Γαλλία ο Κολέ

Ανανέωσε με Γαλλία ο Κολέ

Στον πάγκο της Εθνική ομάδας της Γαλλίας θα κάθεται ο Βενσάν Κολέ για άλλα τέσσερα χρόνια, με τη Γαλλική Ομοσπονδία Μπάσκετ να ανακοινώνει επίσημα την ανανέωση του συμβολαίου του. Βοηθός του ο Πασκάλ Ντοναντιέ.

Είχε γίνει γνωστό εδώ και αρκετές μέρες. Το μόνο που έμενε να διευκρινιστεί ήταν η διάρκεια του νέου συμβολαίου του Βενσάν Κολέ με τη Γαλλική Ομοσπονδία Μπάσκετ. Τελικά ο 53χρονος τεχνικός, που πλέον ασχολείται αποκλειστικά με την Εθνική Γαλλίας, θα συνεχίσει στον πάγκο των "τρικολόρ" μέχρι το 2020 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Αυτό σημαίνει ότι ο πρώην προπονητής του Στρασβούργου, με τη λήξη του νέου του συμβολαίου θα έχει συμπληρώσει 11 χρόνια στον πάγκο της εθνικής ομάδας της χώρας του, καθώς ανέλαβε τις τύχες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Γαλλίας τον Μάρτιο του 2009.

Μεγαλύτερη επιτυχία του Βενσάν Κολέ αποτελεί αναμφίβολα η κατάκτηση του Eurobasket 2013, που ήταν και η πρώτη για τους Γάλλους. Συνολικά οι "blues" με τον Κολέ στον πάγκο, έχουν ανέβει τέσσερις φορές στο βάθρο των νικητών.

Η ανακοίνωση των Γάλλων πάντως επιφύλασσε και μια ακόμα είδηση, καθώς έγινε γνωστό ότι ο Πασκάλ Ντοναντιέ, προπονητής της Ναντέρ, θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του Κολέ. Να σημειωθεί ότι ο Ντοναντιέ ήταν τα τελευταία δύο χρόνια στο τιμόνι της Εθνικής ομάδας της Γαλλίας κάτω των 23.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ