ΜΠΑΣΚΕΤ

Ζούρος: "Σημαντικό να πάνε Final Four, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός"

Ζούρος: "Σημαντικό να πάνε Final Four, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός"

Ο Ηλίας Ζούρος μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 και στην εκπομπή "Παίξε μπαλίτσα" με τους Σταύρο Γεωργακόπουλο, Νίκο Γιαννόπουλο και Δημοσθένη Ξαρχάκο για την Euroleague και τους δυο "αιωνίους" του ελληνικού μπάσκετ.

Ο τεχνικός της Τόφας Μπούρσα εξήγησε πως ο Ολυμπιακός κρατάει περισσότερο την τύχη στα χέρια του όσον αφορά την πρόκριση στο Final Four και πρόσθεσε πως ο Παναθηναϊκός είναι πάρα πολύ δυνατός με γεμάτο ρόστερ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Ζούρου στον Sport24 Radio 103.3

Για την Τόφας: "Η ομάδα μου η Τόφας προερχόταν από δύο καλές εμφανίσεις, αλλά χωρίς νίκη και σήμερα επικρατήσαμε της Μπεσίκτας . Αυτή η νίκη μας δίνει κουράγιο για να συνεχίσουμε τη δουλειά μας και να προχωρήσουμε στον δύσκολο δρόμο που έχουμε, επειδή το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό".

Για τις διαφορές τουρκικού και ελληνικού πρωταθλήματος: "Το τουρκικό πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό συγκριτικά με τον ελληνικό. Όλες οι ομάδες έχουν ποιοτικούς ξένους και αρκετές καλούς Τούρκους παίκτες. Κάθε αγωνιστική είναι αμφίρροπη. Και πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος και να πιάνεις καλή απόδοση για να φτάσεις σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Αγωνιστικά έχουμε κάνει βήματα προόδου και πλέον νιώθουμε και ψυχολογικά καλύτερα, αλλά έχουμε ακόμη 10 αγωνιστικές για να παλέψουμε για την σωτηρία. Πιστεύω ότι είναι από τις πιο δύσκολες αποστολές που έχω αναλάβει, όχι μόνο λόγω της βαθμολογικής θέσης της ομάδας, αλλά και επειδή έπρεπε να αλλάξει η ψυχολογία πολύ γρήγορα, εν μέσω πολλών παιχνιδιών σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα".

Για την Euroleague και τους δύο "αιωνίους": "Είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ να φτάσουν και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός στο Final Four. Ο Ολυμπιακός έχει σταθερή άμυνα, καθώς έχει δώσει μεγάλο βάρος σε αυτό το κομμάτι. Παράλληλα, ο Σπανούλης βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση και προσφέρει μαζί με άλλους παίκτες στο σκοράρισμα. Ο δρόμος όμως είναι μακρύς και το πιο σημαντικό είναι να είναι υγιείς οι παίκτες. Ο Παναθηναϊκός έχει περάσει από δύσκολες έδρες. Αν ο προπονητής έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, έχει και αυτός ελπίδες να περάσει στο Final Four. Ο Ολυμπιακός κρατάει περισσότερο την τύχη στα χέρια του. Ο Παναθηναϊκός επαναλαμβάνω ότι με γεμάτο ρόστερ είναι πάρα πολύ δυνατός".

Για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της Euroleague: "Το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs παίζει κυρίως ψυχολογικό ρόλο. Το πιο σημαντικό είναι το μομέντουμ της ομάδας. Να βρίσκεται δηλαδή στην καλύτερη κατάσταση όταν θα παιχθεί το Final-8. Οι ελληνικές ομάδες, οι παίκτες και οι προπονητές έχουν την εμπειρία στο να ετοιμάζονται σωστά και να διαχειρίζονται τις καταστάσεις όταν φτάσουν σε αυτό το σημείο. Εκεί βλέπουμε τις ομάδες που ξεχωρίζουν, που έχουν χαρακτήρα, που ίσως μέχρι εκείνη τη στιγμή να μην έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα αλλά σε εκείνη τη φάση θα βρεθούν σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και θα προχωρήσουν παραπέρα".

Για το ελληνικό μπάσκετ: "Μέσα στην κρίση το μπάσκετ είναι το φως για όλους εμάς που ασχολούμαστε με τον αθλητισμό. Οι ομάδες μας μάχονται και δείχνουν πως οι Έλληνες μπορούν να παλέψουν και να φτάσουν μέχρι το τέλος σε δύσκολες συνθήκες. Έχουμε δημιουργήσει μια πολύ καλή σχολή μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός αλλά και η Εθνική μάδα παίζουν πολύ καλό μπάσκετ".

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: "Ο Αντετοκούνμπο έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Μεγαλώνει και ωριμάζει. Βρέθηκε πολύ νωρίς στα μεγάλα σαλόνια, αλλά έδειξε χαρακτήρα και συνέπεια. Δουλεύει και το μέλλον είναι μπροστά του. Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ στο NBA, αλλά θα πρέπει να βοηθήσει και την Εθνική ομάδα. Οι κανόνες εδώ είναι διαφορετικοί, αλλά το μέλλον σίγουρα του ανήκει".

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: "Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει αρκετό δρόμο. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι οι δύο ομάδες που ξεχωρίζουν. Φέτος όμως κάνει καλή προσπάθεια και ο ΠΑΟΚ, έχουμε καλά δείγματα γραφής από τον Άρη, ενώ έχει ανέβει πολύ και η ΑΕΚ. Το ελληνικό μπάσκετ συνεχίζει να υπάρχει και να παλεύει με πολύ χαμηλά μπάτζετ".

Για τις τουρκικές ομάδες στην Euroleague: "Η Φενέρμπαχτσε και η Εφές παλεύουν για την είσοδό τους στο Final Eight της Euroleague, παρ' όλο που έχουν δαπανήσει πολλά χρήματα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ