ΜΠΑΣΚΕΤ

Ζήσης σημαίνει πρωτάθλημα!

Ζήσης σημαίνει πρωτάθλημα!

Ο Αντρέα Τρινκιέρι τον χαρακτήρισε ως "ζωντανή εγκυκλοπαίδεια του μπάσκετ". Για την ακρίβεια, ο Νίκος Ζήσης είναι η προσωποποίηση της συνέπειας, έχοντας κατακτήσει οκτώ πρωταθλήματα σε κάθε... γωνιά της Ευρώπης (PHOTOS)!

Ο Νίκος Ζήσης βελτίωνε σιωπηλά ένα όπλο που θα τον έκανε ακαταμάχητο και έπειτα από πολλά χρόνια, θα του έδινε τη δυνατότητα να συνεχίζει να αγωνίζεται στο πιο υψηλό επίπεδο, όντας κομβικός για την εκάστοτε ομάδα του και όχι ένας βετεράνος που ζει με τα κατορθώματα και τις αναμνήσεις του παρελθόντος.

Η Μπάμπεργκ κατέκτησε το back2back πρωτάθλημα με sweep στη σειρά των τελικών με την Ουλμ και εξασφάλισε αυτόματα τη συμμετοχή της στην Euroleague 2016-17 ως πρωταθλήτρια στην Bundesliga ενώ ο Ζήσης πρόσθεσε ακόμα ένα πρωτάθλημα στο βιογραφικό του.

O ίδιος εξήγησε σε παλαιότερη συνέντευξή του ότι "τα νούμερα πολλές φορές δεν λένε την αλήθεια. Σίγουρα στην Μπάμπεργκ έχω περισσότερο χρόνο... Χαίρομαι για το γεγονός ότι προσπαθώ κάθε βράδυ να βοηθάω την ομάδα, αισθάνομαι και σαν ο πάτερ φαμίλιας!". Το περασμένο καλοκαίρι, λοιπόν, ο Αντρέα Τρινκιέρι ήταν αποφασισμένος να συνεργαστεί εκ νέου με τον 32χρονο γκαρντ μετά την κοινή θητεία τους στην Ούνικς.

Μόλις η Φενέρμπαχτσε φάνηκε ότι επιλέγει άλλους παίκτες στην περιφέρεια, ο Τρινκιέρι έκανε... ασφυκτικό pressing στον άλλοτε αρχηγό της Εθνικής, θέλοντας να προσθέσει την εμπειρία και τη συνέπεια ενός παίκτη που είναι πάντα απαραίτητος σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε, η Μπάμπεργκ έγραψε τον ιδανικό επίλογο και ο Ζήσης κατέκτησε το όγδοο εθνικό πρωτάθλημα της καριέρας του, το έβδομο εκτός Ελλάδας!

Για να φτάσουμε όμως εδώ, στο σημείο δηλαδή ο Ζήσης να κατακτά ένα ακόμα πρωτάθλημα, πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω στο 2002. Τότε που η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την επική ανατροπή στη σειρά με τον Ολυμπιακό, γύρισε από το 0-2 και αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας έπειτα από 32 χρόνια!

Ζήσης σημαίνει πρωτάθλημα!

Είχε σπουδαία ομάδα, άλλωστε, με τον Τζέι Αρ Χόλντεν σε μια καταπληκτική χρονιά κι ακόμη τους Χατζή, Κακιούζη, Ντικούδη, Ζήση, Κικίλια, Ταπούτο, Παντελιάδη, Τσιάρα, τον Άντριου Μπετς, τον Τζιμ Μπιλμπά, τον Κρις Καρ και τους νεαρούς Μπουρούση - Άντιτς, συνήθως εκτός δωδεκάδας.

Από το 2005 μέχρι το 2007 ο Ζήσης έζησε στο Τρεβίζο της Ιταλίας, όπου κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο και ένα Σουπερ Καπ Ιταλίας. Τον Ιούνιο του 2007 έγινε ο τέταρτος Έλληνας παίκτης που πήγε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την οποία έφτασε συν τοις άλλοις στην κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας την Euroleague και δυο πρωταθλήματα Ρωσίας.

Ζήσης σημαίνει πρωτάθλημα!

ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΖΗΣΗ

Πρωτάθλημα Ελλάδας: 2002 (ΑΕΚ)

Πρωτάθλημα Ιταλίας: 2006 (Μπένετον), 2010, 2011, 2012 (Σιένα)

Πρωτάθλημα Ρωσίας: 2008, 2009 (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Πρωτάθλημα Γερμανίας: 2015-16 (Μπάμπεργκ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ