ΜΠΑΣΚΕΤ

Υπέγραψε και έρχεται Ευρώπη ο Αϊζάια Όστιν

Nov 20, 2013; Waco, TX, USA; Baylor Bears center Isaiah Austin (21) reacts during the game against the Charleston Southern Buccaneers at The Ferrell Center. Baylor won 69-64. Mandatory Credit: Kevin Jairaj-USA TODAY Sports
Nov 20, 2013; Waco, TX, USA; Baylor Bears center Isaiah Austin (21) reacts during the game against the Charleston Southern Buccaneers at The Ferrell Center. Baylor won 69-64. Mandatory Credit: Kevin Jairaj-USA TODAY Sports KEVIN JAIRAJ-USA TODAY SPORTS

Ο Αϊζάια Όστιν, του οποίου η ιστορία είχε συγκλονίσει πριν 2 1/2 χρόνια όταν αναγκάστηκε να σταματήσει το μπάσκετ λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, υπέγραψε στην Σερβική FMP και αναμένεται να έρθει σύντομα στην Ευρώπη.

Έχουν περάσει σχεδόν 2 1/2 χρόνια από την ημέρα που ο ύψους 2.16 μέτρων Αϊζάια Όστιν έμαθε από τους γιατρούς ότι δεν έπρεπε να σταματήσει το μπάσκετ, αφού έπασχε από το σύνδρομο Marfan . Η είδηση έγινε γνωστή λίγο καιρό πριν το draft του 2014, όπου ο απόφοιτος του Κολεγίου του Μπέιλορ αναμενόταν να επιλεγεί στις αρχές του δεύτερου γύρου.

Ο Όστιν πέρασε πολλά αυτά τα 2 1/2 χρόνια. Πριν μερικές εβδομάδες ωστόσο έμαθε τα καλύτερα δυνατά νέα: Οι γιατροί του είχαν δώσει την άδεια να επιστρέψει στην δράση, αφού πλέον ήταν ιατρικώς εντάξει . Ο νεαρός σέντερ μπορούσε πάλι να κυνηγήσει το όνειρό του και να παίξει στο ΝΒΑ. Πρώτα ωστόσο θα πρέπει να κάνει το... "αγροτικό" του στην Ευρώπη!

Όπως έγινε γνωστό, ο Όστιν συμφώνησε με την θυγατρική ομάδα του Ερυθρού Αστέρα, την FMP, και θα ξεκινήσει εκεί την επαγγελματική του καριέρα. Μένει τώρα να φανεί αν θα μπορέσει με τις εμφανίσεις του να "τραβήξει" πάνω του τα βλέμματα των ομάδων του ΝΒΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ