ΜΠΑΣΚΕΤ

Χάμιλτον, ο νέος "νατουραλιζέ" της Κροατίας

Χάμιλτον, ο νέος "νατουραλιζέ" της Κροατίας

Ο Τζάστιν Χάμιλτον εκμεταλλεύεται την καταγωγή της μητέρας του για να αποκτήσει κροατικό διαβατήριο και να ενισχύσει τη "χρβάτσκα" στο Προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο. Πολλοί οι μνηστήρες για τον ψηλό της Βαλένθια, εν όψει του καλοκαιριού.

Ο Τζάστιν Χάμιλτον είναι ένα από τα πρόσωπα της Liga Endesa φέτος, αφού αποτελεί την πιο αξιόπιστη επιθετική λύση της Βαλένθια. Οι "πορτοκαλί", που βρίσκονται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα -πίσω από την Μπαρτσελόνα- απολαμβάνουν τις... υπηρεσίες του 26χρονου φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος μετρά 14.9 πόντους και 5.2 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, σουτάροντας με 43.8% πίσω από τη γραμμή των 6μ75.

Κάπως έτσι, έχει προσελκύσει ήδη το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα και της Λαμποράλ Κούτσα εν όψει της θερινής μεταγραφικής περιόδου. Ούτως ή άλλως πάντως, μοιάζει δύσκολο να συνεχίσει στη Βαλένθια, ειδικά από τη στιγμή που πήρε στα χέρια του κροατικό διαβατήριο. Πως τα κατάφερε; Εκμεταλλεύτηκε την καταγωγή της μητέρας του από τη χώρα για να εξασφαλίσει το διαβατήριο και να αγωνίζεται πλέον ως κοινοτικός στην Ευρώπη.

Παράλληλα όμως, θα έχει την ευκαιρία να ενισχύσει την Κροατία στο Προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο, όντας ο νέος "νατουραλιζέ" της "χρβάτσκα". Όπως διέρρευσε, ο απόφοιος του Iowa State, που στο παρελθόν αγωνίστηκε στην Τσιμπόνα (2012-'13), θα είναι ο διάδοχος των Ντοντέι Ντρέιπερ και Όλιβερ Λαφαγιέτ. Μία παρουσία που μάλλον είναι απαραίτητη, δεδομένης της απουσίας του Άντε Τόμιτς, ο οποίος δεν θα ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κροατίας το φετινό καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ