ΜΠΑΣΚΕΤ

Βουγιόσεβιτς: "Ζω από τους Ρώσους, όχι από την KGB!"

Βουγιόσεβιτς: "Ζω από τους Ρώσους, όχι από την KGB!"

Ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς εξήγησε ότι δεν υπήρξε ποτέ κομμουνιστής, παραδέχτηκε ότι έχει ψηφίσει τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ("πίστεψα ότι θα αποφύγουμε τον πόλεμο") και ευγνωμονεί την ΤΣΣΚΑ!

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας προκρίθηκε φέτος στο Final Four της Euroleague για 12η φορά τα τελευταία 13 χρόνια, έχοντας μάλιστα 89.2% επιτυχία σε Regular Season, TOP-16 και playoffs.

Η μοναδική... κακή παρένθεση σημειώθηκε τη σεζόν 2010-11, όταν οι Ρώσοι αποκλείστηκαν στην πρώτη φάση έπειτα από οκτώ σερί παρουσίες στα ημιτελικά. Η ''ομάδα του στρατού'' είχε δώσει τα κλειδιά στον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, ο οποίος οδήγησε έναν χρόνο πριν την πιτσιρικαρία της Παρτίζαν στο Final Four του Παρισιού ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν όπως, ίσως, θα περίμενε ο Αντρέι Βατούτιν.

Ο ''Ντούλε'' ήταν χαμένος στη μετάφραση (σ.σ. δεν γνωρίζει αγγλικά και είχε τεράστιο πρόβλημα επικοινωνίας με τους παίκτες) ενώ αποχώρησε μετά το 1-5 στον όμιλο, δίνοντας τη θέση του στον Ντμίτρι Σακούλιν. Ήταν ήδη πολύ αργά. Η ήττα από την Ολίμπια Λιουμπλιάνα στην 9η αγωνιστική της Regular Season άφησε και τυπικά εκτός συνέχειας την ΤΣΣΚΑ που αποχαιρέτησε πρόωρα.

Πλέον ο Βουγιόσεβιτς παραδέχεται στο περιοδικό "Lični stav" ότι έχει... σταματήσει να πληρώνεται από την Παρτίζαν εδώ και δυο χρόνια! "Είναι αλήθεια, δεν πληρώνομαι από το 2013. Ζω ακόμα με την αποζημίωση των Ρώσων. Όχι της KGB του Πούτιν, αλλά της ΤΣΣΚΑ!".

"Έκανα λάθος με τον Μιλόσεβιτς"

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στα πολιτικά του πιστεύω: "Δεν υπήρξα ποτέ κομμουνιστής, μολονότι η εποχή του κομμουνισμού στην πρώην Γιουγκοσλαβία είναι πολύ καλύτερη από αυτήν του σύγχρονου καπιταλισμού. Για να είμαι ειλικρινής, στις εκλογές του 1990 ψήφισα τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Έκανα λάθος. Πίστεψα ότι με τον Μιλόσεβιτς θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τον πόλεμο. Μεγάλο λάθος!".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ