ΜΠΑΣΚΕΤ

Βουγιόσεβιτς: "Επιβιώνω χάρη στην ινσουλίνη και το μπάσκετ"

Βουγιόσεβιτς: "Επιβιώνω χάρη στην ινσουλίνη και το μπάσκετ"
2016 ROMAIN PERROCHEAU

Ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς μίλησε στην "Le Populaire" για την ανάγκη... επιβίωσης, που οφείλεται στην ινσουλίνη και το μπάσκετ. Τι είπε για το μέλλον του στους πάγκους.

Το όνομα του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς είναι εφάμιλλο της πορτοκαλί μπάλας, πανευρωπαϊκά. Ο εκ των κορυφαίων προπονητών στην ιστορία της Σερβίας βρίσκεται τους τελευταίους μήνες στη Γαλλία, έχοντας αναλάβει το δύσκολο έργο να οδηγήσει τη Λιμόζ -ξανά- στην κορυφή της LNB.

Μπορεί να μην τα κατάφερε στην πρώτη του απόπειρα (πέρσι), αλλά κατέγραψε αρκετά "συν" στην παρουσία του στον πάγκο της. Η γαλλική ομάδα ήταν άλλωστε αυτή που έβαλε τέλος στο αήττητο σερί της Βαλένθια (του 27-0), νικώντας την στην Ισπανία για τους "Last 32" του Eurocup. Λίγες ημέρες αργότερα επανέλαβε μάλιστα το κατόρθωμά της, αυτή τη φορά στο Μπομπλάν, δείχνοντας πως... την έχει.

Αυτό το καλοκαίρι, ο "Ντούλε" είχε την άνεση να "χτίσει" το ρόστερ όπως αυτός επιθυμούσε, να βάλει εξ αρχής τις δικές του βάσεις στο οικοδόμημα της Λιμόζ και -σε κάθε περίπτωση- να έχει την πλήρη ευθύνη όσων συμβούν από εδώ και πέρα. Παράλληλα όμως με τη στελέχωση του ρόστερ, κλήθηκε να δώσει για αρκετές ημέρες μια επίπονη μάχη προκειμένου να παραμείνει όρθιος και να μην νοσηλευτεί μόνιμα σε νοσοκομείο.

Τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει άλλωστε είναι πολλά, με τις δηλώσεις που έκανε στη " Le Populaire " να παρουσιάζουν το πως πέρασε τους τελευταίους μήνες. " Η κατάσταση της υγείας μου ήταν ένα πρόβλημα για μένα αυτό το καλοκαίρι. Δεν περίμενα να έχει τόσο μεγάλη εξέλιξη το πρόβλημα που αντιμετωπίζω", δήλωσε αρχικά ο 57χρονος προπονητής, ο οποίος εξήγησε πως " το να μην έχω επιτυχίες και οι παίκτες να μην αποδέχονται τον τρόπο δουλειάς μου, μου κόστισε πολύ σε ψυχολογικό επίπεδο. Νομίζω ότι αυτό με επηρέασε και άφησα κάπως πίσω το κομμάτι της υγείας μου. Κάποια στιγμή όμως η κατάσταση έγινε πολύ σοβαρή και όλοι αναρωτιούνταν αν θα μπορέσω να συνεχίσω στην ομάδα".

Αυτό που θέλησε όμως να καταστήσει σαφές είναι ότι " ποτέ δεν θα αφήσω τέτοιες συνθήκες να με επηρεάσουν και να μείνω μακριά από τη δουλειά μου. Αυτή τη στιγμή νιώθω καλύτερα. Οφείλω πολλά στη Λιμόζ που με βοηθάει με το κομμάτι της αιμοκάθαρσης, που είναι απαραίτητη δύο φορές την εβδομάδα".

Η ερώτηση που του έγινε σχετικά με το αν σκέφτηκε να αποσυρθεί προς το παρόν από τους πάγκους, είχε καταφατική απάντηση, με τον ίδιο όμως να σχολιάζει πως " το μπάσκετ όμως είναι το φάρμακό μου. Έχω διαβήτη. Είχα θέματα με το ζάχαρό μου κυρίως γιατί δεν είχα πειθαρχία στη ζωή και τη διατροφή μου. Πλέον χρειάζομαι καθημερινά να πάρω μια δόση ινσουλίνης για να επιβιώσω. Ομοίως χρειάζομαι και δόση... μπάσκετ για να τα καταφέρω. Στο τέλος της σεζόν θα χρειαστώ πιθανότατα μεταμόσχευση νεφρού".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ