ΜΠΑΣΚΕΤ

Βουγιόσεβιτς εναντίον Παρτίζαν

Dusko Vujosevic trener kosarkasa Partizana na utakmici osmine finala 1/8 Evrolige protiv CSKA Moskva u hali Beogradska arena
31.3.2009. godine
Foto: Marko Metlas
Dusko Vujosevic trener kosarkasa Partizana na utakmici osmine finala 1/8 Evrolige protiv CSKA Moskva u hali Beogradska arena 31.3.2009. godine Foto: Marko Metlas MARKO METLAS / MN PRESS

Ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς μίλησε για τη σχέση του με την Παρτίζαν, σχολίασε με αρνητικό τρόπο τις κινήσεις της νέας διοίκησης και προανήγγειλε νομικές κινήσεις από μέρους του για τις οφειλές που υπάρχουν.

Ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς αποτέλεσε επί σειράς ετών συνώνυμο των μεγάλων επιτυχιών της Παρτίζαν. Εντός κι εκτός σερβικών συνόρων. Ήταν ο άνθρωπος που επανέφερε τους "μελανόλευκους" σε Final Four (το 2010), ενώ έδωσε... ψωμί σε ένα κάρο παίκτες, που γιγαντώθηκαν υπό τις οδηγίες του. Ένας εξ αυτών, ο Νίκολα Πέκοβιτς, έφτασε μέχρι το ΝΒΑ (με ενδιάμεσο σταθμό τον Παναθηναϊκό), αλλά πλέον δεν διατηρεί τις καλύτερες των σχέσεων με τον "Ντούλε".

Η ανάληψη των διοικητικών καθηκόντων της Παρτίζαν από τον ίδιο συνδυάστηκε με "διαζύγιο" με τον εμβληματικό προπονητή της σερβικής ομάδας . Κι από εκεί προέκυψε η κόντρα που μπορεί να φτάσει στα άκρα. Για οικονομικούς λόγους.

Ο πολύπειρος τεχνικός μίλησε στο Mozzart Sport της Σερβίας για τη σχέση του με τον σύλλογο, τους οπαδούς και τη διοίκησή του, εξηγώντας πως η απόφασή του να διεκδικήσει δικαστικά τα δεδουλευμένα του οφείλεται στην καθυστέρηση που παρουσιάζεται από μέρους της νέας διοίκησης να λύσει τις οφειλές προς το πρόσωπό του. Όπως τόνισε μάλιστα αυτό συμβαίνει παρότι έκανε... σκόντο μέρος του ποσού που έχει λαμβάνειν, για να βοηθήσει την κατάσταση.

" Η συνείδησή μου είναι καθαρή, είναι καλύτερα που δεν είμαι στο Βελιγράδι. Ήταν απλή η απόφασή μου να αποδεχθώ την πρόταση της Λιμόζ, θεωρώ ότι είναι το σωστό βήμα την καριέρα μου. Κάποιοι μπορεί να σκέφτηκαν πως βιάστηκα να φύγω από τη Σερβία, αλλά είμαι εδώ (στη Γαλλία) τώρα και κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Είμαι εδώ για να κάνω τη δουλειά. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, γι αυτό δεν κοιτάζω πολύ μακριά. Λειτουργώ πάντως σαν να πρόκειται να μείνω για πολλά χρόνια στη Λιμόζ. Δεν μπορείς βέβαια ποτέ να είσαι σίγουρο, αφού οι καταστάσεις αλλάζουν", δήλωσε αρχικά ο "Ντούλε" για το γεγονός πως πλέον βρίσκεται σε άλλο πάγκο, πριν ασχοληθεί με την Παρτίζαν:

" Λυπάμαι που η Παρτίζαν συμμετέχει το Basketball Champions League. Οι πιέσεις που δέχθηκε ο σύλλογος γι αυτό ήταν αφόρητες, από την ίδια την ομοσπονδία μέχρι τους χορηγούς. Αυτό δείχνει τη λογική που υπάρχει απέναντι στην Παρτίζαν, την ίδια ώρα που το Final Four θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι την επόμενη χρονιά. Το έχω πει τόσες και τόσες φορές αυτό".

Όσο για τις σχέσεις του με την ομάδα και τους ανθρώπους που ασκούν πλέον διοίκηση; " Ξέρω ότι έχουν ειπωθεί ιστορίες ότι δεν αγαπάω τόσο πολύ την Παρτίζαν. Ο κόσμος μάλλον ξεχνάει ότι ζω από αυτό, από την προπονητική, δεν έχω άλλο έσοδο. Δεν έχω κάποιο εναλλακτικό πλάνο ή κάτι. Είχα συμβόλαιο με την ομάδα, την οποία αγαπάω ακόμη και απόλαυσα το διάστημα στο οποίο εργάστηκα εκεί, αλλά υπήρξε αθέτηση των συμφωνηθέντων σχετικά με τα χρήματα που έπρεπε να πάρω. Μαζί με το πρόβλημα υγείας που είχα, υπήρξαν αυξημένα έξοδα και δεν είχα τα απαραίτητα έσοδα. Έδειξα όμως κατανόηση στην κατάσταση, γι αυτό αποφάσισα να συμβιβαστώ για να λάβω λιγότερα χρήματα, για το καλό της ομάδας. Παρόλ' αυτά, φέτος υπάρχει ήδη μια καθυστέρηση της τάξης των δυόμιση μηνών, χωρίς να μου έχει δοθεί κάποια εξήγηση γι αυτό", απάντησε.

Για να επισημάνει αμέσως μετά πως " θα καταγγείλω την Παρτίζαν, κάτι που νομίζω πως είναι προφανές κι αναμενόμενο. Δεν θα το κάνω επειδή δεν σέβομαι τον σύλλογο ή ξέχασα όσα πέρασα με τους παίκτες και τον κόσμο της ομάδας, αλλά γιατί η νέα διοίκηση δεν είναι συνεπής μαζί μου στο οικονομικό κομμάτι. Αν δεν μπορεί να είναι, καλύτερα να παραιτηθεί. Η αγάπη ενός ανθρώπου για μια ομάδα δεν μετριέται έτσι. Η αγάπη μου για την Παρτίζαν δεν πωλείται. Δεν έχω άλλωστε κάποιο συναισθηματικό δέσιμο με τη νέα διοίκηση, η οποία οφείλεται για το γεγονός πως έφυγα από την ομάδα".

Όσο για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια; " Το μπάσκετ είναι για εμένα το φάρμακό μου, αυτό που με κάνει καλά. Στη Γαλλία το σύστημα υγείας είναι πολύ καλό, η ασφάλεια καλύπτει τα πάντα και δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα. Κι αυτό αφορά τους πάντες, από τα παιδιά μέχρι τους ηλικιωμένους", κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ