ΜΠΑΣΚΕΤ

Βαλένθια, η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης

Βαλένθια, η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης

Η Βαλένθια συνεχίζει να διευρύνει το αήττητο σερί της (13/13) τη φετινή αγωνιστική περίοδο, όντας η μοναδική ομάδα της Ευρώπης που έχει μόνο νίκες στο ενεργητικό της.

Αν ρωτήσετε κάποιον ποια είναι η καλύτερη ομάδα στην Ισπανία, θα σας απαντήσει είτε την Μπαρτσελόνα είτε τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το πολύ πολύ να φτάσει μέχρι τη Λαμποράλ Κούτσα του Γιάννη Μπουρούση. Η ουσία στον πρώτο ενάμιση μήνα της αγωνιστικής περιόδου είναι άλλη όμως, αφού η Βαλένθια συνεχίζει την αήττητη πορεία της στη Liga Endesa.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνεθ επιβλήθηκε την Κυριακή (22/11) της Χιπούσκοα με 92-65 για την 7η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, απολαμβάνοντας πλέον τη μοναξιά της κορυφής αφού -την ίδια ώρα- η Μπαρτσελόνα γνώριζε την πρώτη της ήττα από τη Λαμποράλ Κούτσα. Όσα σπουδαία κάνει όμως εντός των συνόρων, είναι απλά ένα μικρό δείγμα των δυνατοτήτων της Βαλένθια. Κι αυτό γιατί είναι αήττητη (6/6) κι εκτός συνόρων.

Μετρώντας το απόλυτο των νικών στο Eurocup, οι "πορτοκαλί" έχουν εξασφαλίσει από πολύ νωρίς την πρόκριση στους Last-32 της διοργάνωσης, στοχεύοντας πλέον στην κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλό τους.

Το εντυπωσιακό στοιχείο που προκύπτει από όλα τα παραπάνω είναι πως η Βαλένθια είναι η μοναδική (!) ομάδα που έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις που δεν έχει γευτεί ακόμη το πικρό πιοτό της ήττας. Υπάρχουν ομάδες όπως η Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (VTB League), η Σοντερτάλιε (Σουηδία), η Λουκόιλ Ακαντέμικ (Βουλγαρία), η Ζιελόνα Γκόρα (Πολωνία), η Μπενφίκα (Πορτογαλία), η Ζάλγκιρις (Λιθουανία), η ΑΕΚ (Ελλάδα) και ο Παναθηναϊκός (Ελλάδα) που είναι μεν αήττητες στα εγχώρια πρωταθλήματα, αλλά όχι κι εκτός αυτών.

Κάπως έτσι, το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνεθ έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων εντός κι εκτός συνόρων, έχοντας πλέον στο πρόγραμμα το 14/14 στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Σαραγόσα, για την 7η αγωνιστική του Eurocup. Πόσο λέτε να αντέξει το αήττητο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ