ΜΠΑΣΚΕΤ

"Τρελάθηκε" ο Ποτζέκο!

"Τρελάθηκε" ο Ποτζέκο!

Ο άλλοτε διεθνής Ιταλός γκαρντ Τζιανμάρκο Ποτζέκο εργάζεται πλέον ως βοηθός προπονητή στην Τσεντεβίτα και στον τελευταίο αγώνα της ομάδας του απέδειξε ότι παραμένει ένας ωραίος τρελός!

Οι νεότεροι δεν τον ξέρουν. Οι παλαιότεροι δε μπορούν να τον ξεχάσουν. Για τον Τζιανμάρκο Ποτζέκο ο λόγος, ενός εκ των πλέον ωραίων "τρελών" που βρέθηκαν στα Ευρωπαϊκά παρκέ τις δεκαετίες του 90' και του 00'.

Για όποιον δεν το ξέρει, ο άλλοτε διεθνής Ιταλός γκαρντ έκανε πράγματα και θαύματα εντός και (κυρίως) εκτός παρκέ όταν ήταν παίκτης, με το βιογραφικό του να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το βάψιμο του μαλλιού του σε ροζ χρώμα (!) όταν έπαιζε στην Βαρέζε, αλλά και στο πιο "λογικό" ξανθό, ενώ είχε κάνει μέχρι και γυμνή φωτογράφιση, κρατώντας απλώς μία μπάλα του μπάσκετ! Ο Ποτζέκο βέβαια ήταν και καλός παίκτης, όντας μεταξύ άλλων μέλος της Εθνικής Ιταλίας που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Αρκετά όμως με το παρελθόν του. Ήρθε η ώρα αν δούμε τι κάνει τώρα.

Ο Ποτζέκο λοιπόν εργάζεται πλέον ως ασίσταντ κόουτς του - άλλοτε συμπαίκτη του - Βέλικο Μρσιτς στην Κροατική Τσεντεβίτα. Στον τελευταίο αγώνα της ομάδας λοιπόν για την Αδριατική Λίγκα κόντρα στην Παρτιζάν, με την ομάδα του να είναι πίσω στο σκορ με 39-23 και τον Μρσιτς να έχει ήδη αποβληθεί με διπλή τεχνική ποινή, ο Ποτζέκο κάλεσε τάιμ-άουτ. Και το πρώτο πράγμα που είπε στους παίκτες του - με την κάμερα που κάλυπτε τον αγώνα να βρίσκεται στον πάγκο - ήταν " we have time to win this f...ing game without any problem", που στα ελληνικά σημαίνει ότι " έχουμε χρόνο να κερδίσουμε το αναθεματισμένο παιχνίδι". Αφού λοιπόν εμψύχωσε τους παίκτες του στην συνέχεια είχε αρκετές ακραίες αντιδράσεις στον πάγκο και τελικά είδε την ομάδα του να κερδίζει με 97-87 χάρη στους 32 πόντους του Πιέρ Τζάκσον! Και φυσικά δεν έμεινε εκεί, κάνοντας ακολούθως σαν τρελός στον πάγκο, χοροπηδώντας σαν παιδί όταν τελείωσε ο αγώνας μαζί με τους παίκτες του! Όπως δηλαδή έκανε και όταν ήταν παίκτης! Απολαυστικός...

Παρακάτω απολαύστε το απόσπασμα του πρώτου ξεσπάσματος του Ποτζέκο παρέα με τις καλύτερες αντιδράσεις του μέσα στο παιχνίδι, αλλά και το recap του αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ