ΜΠΑΣΚΕΤ

Τομάσεβιτς: "Διανύουμε μία δύσκολη περίοδο"

Τομάσεβιτς: "Διανύουμε μία δύσκολη περίοδο"

Η διαμάχη ανάμεσα σε FIBA και Euroleague ενδεχομένως να επηρεάσει το προ-ολυμπιακό τουρνουά του Βελιγραδίου, με τον Ντέγιαν Τομάσεβιτς να παρουσιάζεται αρκετά επιφυλακτικός σε ό,τι αφορά το μέλλον της διοργάνωσης.

Από τη στιγμή που οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες έχουν χωριστεί στα δύο, ελέω της διαμάχης ανάμεσα σε FIBA και Euroleague, δεν είναι λίγες εκείνες που το σκέφτονται δύο και τρεις φορές πριν ταχθούν με μία πλευρά. Εσχάτως αυτή που καλείται να δώσει απάντηση στο δίλημμα είναι η Σερβία, που παρεμπιπτόντως θα διοργανώσει ένα από τα προ-ολυμπιακά τουρνουά του καλοκαιριού.

Κι από τη στιγμή που έχει διαρρεύσει πως οι "όρλοβι" προτιμούν να ταχθούν στο πλευρό της Euroleague (δίχως να έχει παρθεί κάποια επίσημη απόφαση), υπήρξε διασπορά φημών πως η FIBA είναι διατεθειμένη να πάρει από τη Σερβία το προ-ολυμπιακό για να την τιμωρήσει . Γι αυτό το λόγο η " Novosti " επικοινώνησε με τον Ντέγιαν Τομάσεβιτς, προκειμένου να πάρει απαντήσεις σχετικά με το τι ισχύει και τι δεν ισχύει.

Κι ο Γενικός Γραμματέας της σερβικής ομοσπονδίας ενημέρωσε πως " δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάτι πάνω σε αυτές τις φήμες", για εξηγήσει πως " αυτό που θέλω να επισημάνω είναι πως υπάρχει εξαιρετική επικοινωνία και συνεννόηση μεταξύ της ομοσπονδίας και των συλλόγων. Συνεργαστήκαμε εξαιρετικά στο παρελθόν και αυτό φάνηκε με τις εξελίξεις που υπήρχαν στην ABA Liga".

Τι μπορεί να σημαίνει όμως μια ενδεχόμενη "διάσπαση" με τη FIBA; Ο πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ σχολίασε πως " είναι μία δύσκολη περίοδος, οπότε θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε ό,τι λέμε. Πρέπει να παρουσιαζόμαστε διπλωμάτες και να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των συλλόγων, μα πάνω απ όλα της εθνικής ομάδας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ