ΜΠΑΣΚΕΤ

Το μπασκετικό Champions League είναι γεγονός

Το μπασκετικό Champions League είναι γεγονός

Η ίδρυση του μπασκετικού Champions League της FIBA είναι γεγονός. Υπογράφτηκε στην Γενεύη η ίδρυση. Συμμετέχουν Ελλάδα, Τουρκία και Ιταλία, απέχουν Ισπανία και VTB-League.

Η 3η Μαρτίου του 2016 είναι μία ιστορική μέρα, καθώς υπογράφτηκε στην Γενεύη η ίδρυση του μπασκετικού Champions League της FIBA.

Σε αυτό θα συμμετάσχουν 10 λίγκες, από την Λιθουανία, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Γερμανία, την Γαλλία, το Βέλγιο, την Τσεχία, την Τουρκία, την Πολωνία και φυσικά και η Ελλάδα, κάτι που το είχε γνωστοποιήσει ο ΕΣΑΚΕ και ο Πρόεδρος, Γιώργος Χαλβατζάκης.

Εκτός από το ιδρυτικό σύμφωνο έχουν μείνει το ισπανικό πρωτάθλημα, η VTB-League και η Αδριατική λίγκα. Η παρουσίαση του νέου Champions League θα πραγματοποιηθεί την 21η Μαρτίου στο Παρίσι. Στο διοικητικό συμβούλιο θα βρίσκεται και ο Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης και το νέο Δ.Σ. θα ασχοληθεί με την οργάνωση του νέου επιχειρήματος.

Η επίσημη ενημέρωση από τον ΕΣΑΚΕ για το γεγονός:

"Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κ. Γιώργος Χαλβατζάκης εκλέχθηκε μέλος του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του Basketball Champions League, το οποίο συγκροτήθηκε χθες Τετάρτη 2 Μαρτίου στην Γενική Συνέλευση που έγινε στα γραφεία της FIBA στην Γενεύη.

Στην Γενική Συνέλευση 10 εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, των Βελγίου, Τσεχίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ελλάδας, Ισραήλ, Ιταλίας, Λιθουανίας, Πολωνίας και Τουρκίας και η ULEB υπέγραψαν την συμφωνία συμμετοχής τους στην διοργάνωση του Basketball Champions League σε κοινή και ισότιμη εταιρική σχέση μεταξύ της FIBA και των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Ο νέος φορέας θα έχει ανεξάρτητη και χωριστή νομική οντότητα με έδρα την Ελβετία.

Στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Basketball Champions League μετέχει ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κ. Γιώργος Χαλβατζάκης μαζί με 4 ακόμη εκπροσώπους Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων και Εθνικών Ομοσπονδιών(Αλέν Μπεράλ, πρόεδρος της Γαλλικής Λίγκας, Στέφαν Χολζ, διευθύνων σύμβουλος της Γερμανικής Λίγκας, Μαρσίν Γουιντόμσκι, πρόεδρος της Πολωνικής Λίγκας και Χαρούν Ερντενάϊ, πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας), ενώ πρόεδρος ανέλαβε ο κ. Μάρκους Στούντερ.

Η διοργάνωση του Basketball Champions League θα παρουσιαστεί επίσημα στο Παρίσι της Γαλλίας την Δευτέρα 21 Μαρτίου"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ