ΜΠΑΣΚΕΤ

Το ξέκοψε για τα "παράθυρα" ο Γιόκιτς

Denver Nuggets forward Nikola Jokic (15) in the second half of an NBA basketball game Wednesday, March 22, 2017, in Denver. The Nuggets won 126-113. (AP Photo/David Zalubowski)
AP Photo/David Zalubowski AP

Ο Νίκολα Γιόκιτς ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ενισχύσει τη Σερβία στα "παράθυρα" του καλοκαιριού, αφού το καλοκαίρι είναι πολύ κρίσιμο για το μέλλον του στο ΝΒΑ.

Για δεύτερο σερί καλοκαίρι, ο Νίκολα Γιόκιτς θα απουσιάσει από τις υποχρεώσεις της Σερβίας. Κι αν πέρσι η γκρίνια ήταν μεγάλη, φέτος τα πράγματα είναι αρκετά πιο ξεκάθαρα. Γι αυτό κιόλας δεν έχει προκύψει ανάλογος θόρυβος.

Ο σέντερ των Denver Nuggets μίλησε σε σερβική ιστοσελίδα για την απουσία του από τους "όρλοβι" αυτό το καλοκαίρι, εξηγώντας πως " έχω μιλήσει με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, μου είπε ότι δεν με υπολογίζει". Κάτι που έχει βάση, αφού οι δύο τους είχαν επικοινωνία εδώ και καιρό για το θέμα του νεαρού σέντερ, ο οποίος καλείται να πάρει αποφάσεις για το μέλλον του στο ΝΒΑ αυτή την περίοδο. Το συμβόλαιό του με τους "Σβώλους" ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο, αυτό το καλοκαίρι λογίζεται ως restricted free agent στο ΝΒΑ, πλην όμως περιμένει να υπογράψει το πρώτο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του.

Για την ακρίβεια, έχει τη δυνατότητα να υπογράψει συμφωνία που θα τον κάνει πλουσιότερο κατά 125.000.000 δολάρια για την επόμενη πενταετία, από την στιγμή που θεωρείται δεδομένο στις ΗΠΑ ότι το Denver θα του κάνει πρόωρη επέκταση προκειμένου να μην τον χάσει για... το τίποτα σε ένα χρόνο.

" Ο "Σάλε" ξέρει την κατάσταση που επικρατεί με το συμβόλαιό μου, γι αυτό δεν με υπολογίζει", εξήγησε ο Νίκολα Γιόκιτς, ο οποίος φέτος είχε 18.5 πόντους, 10.7 ριμπάουντ και 6.1 ασίστ κατά μέσο όρο στο ΝΒΑ.

AP Photo/David Zalubowski

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ