ΜΠΑΣΚΕΤ

Το εντυπωσιακό 25-1 της Λοκομοτίβ Κουμπάν

Το εντυπωσιακό 25-1 της Λοκομοτίβ Κουμπάν
FACEBOOOK/LOKOMOTIV KUBAN / ЛОКОМОТИВ-КУБАНЬ

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν επικράτησε της Τσεντεβίτα με 85-60 εκτός έδρας, είναι η μοναδική ομάδα με 14/14 στο EuroCup και παράλληλα διεύρυνε στο 25-1 το φετινό της ρεκόρ σε Ευρώπη και VTB!

Στην έδρα της Τσεντεβίτα των Γιούρι Ζντοβτς και Ρόκο Λένι Ούκιτς βρήκε τη Λοκομοτίβ Κουμπάν η 4η αγωνιστική του TOP 16 του EuroCup. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς δυσκολεύτηκε στα πρώτα λεπτά, ωστόσο στη συνέχεια "καθάρισε" το ματς κι έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα με 85-60 . Η είδηση είναι πως η "Λόκο" με τη νίκη αυτή έκανε το 14/14 στο EuroCup και παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα της διοργάνωσης!

Οι Ρώσοι… τρομάζουν. Στην κανονική περίοδο έκαναν το 10/10 απέναντι σε Λιμόζ, Άλμπα Βερολίνου, Λιέτουβος Ρίτας, Μπιλμπάο και Παρτιζάν κι έως τώρα μετρούν 4 νίκες σε ισάριθμα ματς στο TOP 16 κόντρα σε Μπουντούτσνοστ, Τρέντο και Τσεντεβίτα. Οι επιδόσεις της "Λόκο" γίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακές αν προσθέσει κανείς το 11-1 στη VTB League!

Το εντυπωσιακό 25-1 της Λοκομοτίβ Κουμπάν
FACEBOOOK/LOKOMOTIV KUBAN / ЛОКОМОТИВ-КУБАНЬ

Το σύνολο του coach Ομπράντοβιτς έχασε μόνο από την Ούνικς Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη με 67-77 εντός έδρας στις 21 Οκτωβρίου του 2017. Έκτοτε μετράει μόνο νίκες και μάλιστα έχει ρίξει στο καναβάτσο ισχυρούς αντιπάλους, όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ( 90-79 εκτός έδρας ) και η Χίμκι ( 93-78 εντός έδρας )! Κοινώς, η Λοκομοτίβ Κουμπάν μετράει ούτε λίγο ούτε πολύ 25-1 φέτος!

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΡΙΕΣ

Η πορεία της Λοκομοτίβ δεν είναι τυχαία. Ο σύλλογος από το Κράσνονταρ παίζει εξαιρετικό μπάσκετ κι αυτό φαίνεται από τους αριθμούς. Η "Λόκο" σκοράρει 84.4 πόντους κατά μέσο όρο στο EuroCup κι έχει την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης με παθητικό 69.2 πόντους. Στη VTB League πετυχαίνει 86.2 πόντους ανά παιχνίδι -2η καλύτερη επίθεση- κι έχει κι εδώ την καλύτερη άμυνα, καθώς δέχεται 69.3 πόντους!

Το εντυπωσιακό 25-1 της Λοκομοτίβ Κουμπάν
FACEBOOOK/LOKOMOTIV KUBAN / ЛОКОМОТИВ-КУБАНЬ

Όλα αυτά ενώ είναι 2η στη σχετική λίστα με τις ασίστ τόσο στο EuroCup (20.1 κατά μέσο όρο) όσο και στη VTB (19.7 κατά μέσο όρο). Παράλληλα, σουτάρει με 39% στα τρίποντα, επομένως το 25-1 φαντάζει ως φυσιολογική εξέλιξη.

"ΓΕΜΑΤΟ" ΡΟΣΤΕΡ

Από ατομικής πλευράς, η "Λόκο" διαθέτει αρκετούς πρωταγωνιστές. Το βασικό, όμως, είναι πως έχει "γεμάτο" ρόστερ και πληθώρα λύσεων. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη πως τις τελευταίες εβδομάδες παίζει δίχως τον Τζο Ράγκλαντ (γκαρντ, 12.8 πόντοι, 5 ασίστ) και παρόλα αυτά νίκησε την ΤΣΣΚΑ και την Χίμκι, ενώ δεν έχασε τον δρόμο της στο EuroCup. Η περιφερειακή της γραμμή διαθέτει ακόμα τον Κρις Μπαμπ (9.3 πόντοι), τον εξαιρετικό και στις δύο μεριές του παρκέ Μάρντι Κόλινς (σ.σ. ο άλλοτε γκαρντ του Ολυμπιακού μετράει 8.6 πόντοι, 3.9 ριμπάουντ, 3.1 ασίστ κατά μέσο όρο), τον Τρέβορ Λέισι (10.8 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 3.1 ασίστ με 46.7% στα τρίποντα), ενώ έχει "δέσει" ιδανικά κι ο διεθνής Ρώσος, Ντμίτρι Κουλάγκιν, ο οποίος έχει 9.5 πόντους και 4.7 τελικές πάσες ανά παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι δεν ξεκίνησε τη χρονιά εκεί.

Το εντυπωσιακό 25-1 της Λοκομοτίβ Κουμπάν
FACEBOOOK/LOKOMOTIV KUBAN / ЛОКОМОТИВ-КУБАНЬ

Παίκτης "κλειδί" -όπως και τη σεζόν του Γιώργου Μπαρτζώκα- παραμένει ο Ράιαν Μπρόκχοφ, που στο φετινό EuroCup σκοράρει 12.5 πόντους ανά παιχνίδι με 52.1% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Όσο για τη ρακέτα της Λοκομοτίβ; Εκεί ο coach Ομπράντοβιτς έχει δύο παίκτες που συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον. Πρόκειται για τον αθλητικό Φρανκ Έλεγκαρ (9.4 πόντοι με 70.9% στα δίποντα, 5.8 ριμπάουντ) και τον Μπράιαν Εκβαλέ (7.7 πόντοι, 62.3% στα δίποντα, 3.1 "σκουπίδια") που είναι πιο... βαρύ κορμί, κάτι που σημαίνει ότι η Λοκομοτίβ μπορεί να αντιμετωπίσει οτιδήποτε βρει απέναντι της.

Το που θα καταλήξει αυτή η ομάδα, θα φανεί στο παρκέ. Για την ώρα, πάντως, τα δείγματα γραφής είναι εξαιρετικά.

Photo Credits: Faceboook/Lokomotiv Kuban / Локомотив-Кубань

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ