ΜΠΑΣΚΕΤ

Τκατσένκο: "Ο Τεόντοσιτς είναι βιρτουόζος"

Τκατσένκο: "Ο Τεόντοσιτς είναι βιρτουόζος"

Ο Βλαντιμίρ Τκατσένκο μίλησε σε σερβική ιστοσελίδα για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αποθεώνοντας τους Δημήτρη Ιτούδη και Μίλος Τεόντοσιτς. Τι είπε για τους Ντούσαν Ίβκοβιτς και Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο Βλαντιμίρ Τκατσένκο δεν είναι ένας άνθρωπος που λέει εύκολα καλά λόγια. Έχει γαλουχηθεί στις σπουδαίες εποχές της Σοβιετικής Ένωσης, έχει μάθει σε τίτλους και επιτυχίες. Οπότε το να αποθεώνει τη δουλειά του Δημήτρη Ιτούδη δεν είναι μικρό πράγμα.

Ο θρύλος του ρωσικού μπάσκετ μίλησε στην ηλεκτρονική έκδοση της Novosti για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την προσπάθεια που κάνει να διατηρήσει τα σκήπτρα της, αποθεώνοντας τον Δημήτρη Ιτούδη και τον Μίλος Τεόντοσιτς, τον οποίο αποκάλεσε βιρτουόζο.

" Η ΤΣΣΚΑ έχει μια πολύ καλή και ισορροπημένη ομάδα. Ο Δημήτρης Ιτούδης κάνει εξαιρετική δουλειά, αλλά το αποτέλεσμα στο τέλος της χρονιάς θα κριθεί σε μερικές φάσεις, θα το κρίνουν παίκτες όπως ο Μίλος Τεόντοσιτς και ο Νάντο Ντε Κολό. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός ή αναλυτής για να καταλάβεις πόσο στηρίζεται το παιχνίδι της ομάδας στο δικό τους ταλέντο και ικανότητες. Πέραν του ότι είναι καλοί σουτέρ και οργανωτές, έχουν ισχυρή προσωπικότητα και χαρακτήρα, που επιδρούν θετικά στην υπόλοιπη ομάδα. Είναι πολύ βασικά υλικά του σερβικού και γαλλικού μπάσκετ", δήλωσε αρχικά ο βετεράνος σέντερ για να σταθεί, εν συνεχεία, στην απόδοση του Μίλος Τεόντοσιτς:

" Θα έλεγα πως είναι ένας βιρτουόζος, μπορεί να πασάρει όπου θέλει, δίχως να κάνει λάθος ή να αστοχήσει. Αυτά που κάνει είναι τόσο ωραία στο μάτι και τόσο ελκυστικά, που τα απολαμβάνουν παντού, όχι μόνο στη Μόσχα. Είναι ένας από τους λόγους που το γήπεδο της ΤΣΣΚΑ είναι μόνιμα γεμάτο".

Όσο για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, που αποχώρησε από την προπονητική πριν από μερικούς μήνες; " Ήταν ένας σπουδαίος, ένας μεγάλος προπονητής. Κανείς δεν αμφισβητεί τις γνώσεις του πάνω στο άθλημα. Ξέρει καλά τη δουλειά που κάνει, δημιουργεί πάντα καλή ατμόσφαιρα στις ομάδες του. Μπορεί να δώσει κίνητρο σε κάθε παίκτη, είναι ένας θρυλικός προπονητής. Δεν είναι τυχαία η πρόοδος που έκανε το γιουγκοσλαβικό μπάσκετ στο πέρασμα των χρόνων. Δεν αφορά μόνο τον μεγάλο αριθμό ταλέντων που έβγαζε η χώρα, αλλά και τη δουλειά που γινόταν", εξήγησε σε πρώτη φάση για να προσθέσει:

" Πολύ μεγάλος προπονητής είναι επίσης ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Στη Ρωσία, δυστυχώς, δεν έχουμε "βγάλει" προπονητές αυτού του βεληνεκούς, που να μπορούν να πλησιάσουν στο έργο του Αλεξάντερ Γκομέλσκι. Ήταν ένας άνθρωπος με πολύ ισχυρή θέληση και μεγάλο χαρακτήρα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ