ΜΠΑΣΚΕΤ

Τι έκαναν οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων

Τι έκαναν οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων

Λίγο πριν επιστρέψουν στο παρκέ για τις μονομαχίες τους με τις ελληνικές ομάδες, δείτε τι έκαναν εντός των συνόρων η Ζάλγκιρις, η Νταρουσάφακα, η Βιλερμπάν, η Τενερίφη και η Μονακό.

Αυτό το διήμερο ανήκε στις αντιπάλους των ελληνικών ομάδων σε EuroLeague και Basketball Champions League. Τα χαμόγελα... περίσσευαν, ενώ μόνο η Ζάλγκιρις χάλασε το απόλυτό τους εντός των συνόρων. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν η μοναδική που ηττήθηκε, με την Τενερίφη να πανηγυρίζει τη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης, που της έδωσε τη μοναξιά της κορυφής στη Liga Endesa. Από εκεί και πέρα, οι δύο γαλλικές ομάδες (Μονακό και Βιλερμπάν) έκαναν το 2/2 με σχετική άνεση, δείχνοντας πως είναι απόλυτα έτοιμες για τις μονομαχίες τους με ΑΕΚ και Άρη.

Το Sport24.gr συγκέντρωσε τα πεπραγμένα των τεσσάρων εκ των πέντε αντιπάλων των ελληνικών ομάδων, με την Νταρουσάφακα να είναι η τελευταία που μπαίνει στον χορό, απόψε (19:30) απέναντι στη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ζάλγκιρις - Παναθηναϊκός (9/3, 20:00)

Τα γενέθλια του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν συνδυάστηκαν με νίκη για τη Ζάλγκιρις, η οποία ηττήθηκε για τρίτη φορά φέτος στο λιθουανικό πρωτάθλημα, αυτή τη φορά εντός έδρας από τη Νεπτούνας (78-69). Οι "πράσινοι" ήταν άστοχοι από την περιφέρεια (9/29 τρίποντα) με αποτέλεσμα να περιοριστούν σε δευτερεύοντα ρόλο στην αναμέτρηση και, εν τέλει, να ηττηθούν. Δεν έχασαν όμως τη θέση τους στην κορυφή, κι ούτε πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο στο εγγύς μέλλον, αφού βρίσκονται τέσσερις νίκες μακριά από τη Λιετκαμπέλις, που ακολουθεί στην κατάταξη. Οι Αρτούρας Μιλάκνις (14π.) και Εντγκάρας Ουλανόβας (11π.) ήταν οι μοναδικοί παίκτες της Ζάλγκιρις που σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων στην αναμέτρηση.

Οι πόντοι της Ζάλγκιρις: Πάνγκος 8 (2/7 τρίπ., 6 ασ.), Λεκαβίτσιους 7 (1 τρίπ., 6 ασ.), Βέστερμαν, Σεϊμπούτις 3 (1), Μότουμ 8, Γιανκούνας 7 (0/5 τρίπ., 7 ριμπ.), Μιλάκνις 4 (4), Λίμα 9, Καβαλιάουσκας 1, Χάρτενσταϊν 1, Ουλανόβας 11 (1).

Ολυμπιακός - Νταρουσάφακα (10/3, 21:45)

Η Νταρουσάφακα αντιμετωπίζει απόψε (19:30) τη Φενέρμπαχτσε, στο σπουδαιότερο παιχνίδι του τριημέρου στην Τουρκία. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ μετράει το 3/3 απέναντι σε αυτή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ απόψε θα επιχειρήσει να διευρύνει το σερί της για να διατηρήσει την επαφή της με την πρώτη τετράδα της κατάταξης. Οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Κώστα Σλούκα, που παραμένει στην Αθήνα για να συνεχίσει το πρόγραμμα αποθεραπείας του (μετά την επέμβαση στο γόνατο), ενώ αμφίβολη είναι επίσης η συμμετοχή του Γιαν Βέσελι, που επίσης απουσίασε από τον αγώνα της Πέμπτης (2/3) με τη Ζάλγκιρις.

Βιλερμπάν - Άρης (7/3, 21:30)

Στην πρώτη οκτάδα του γαλλικού πρωταθλήματος παρέμεινε η Βιλερμπάν, πανηγυρίζοντας μια νίκη - "χρυσάφι" απέναντι στην Παρί/Λεβαλουά με +16 (86-70). Οι παίκτες του Τζέι Ντι Τζάκσον κυριάρχησαν κοντά στο καλάθι και από εκεί άντλησε το μεγαλύτερο μέρος της δύναμής της ώστε να φτάσει στην εκτός έδρας επικράτηση. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν απάντηση στο μαρκάρισμα των Ουόλτερ Χοτζ (20π.) και Αντριάν Ουτέρ (17π.), με αποτέλεσμα να υποχρεωθούν από νωρίς να κυνηγούν στο σκορ, αφού στο α' δεκάλεπτο η διαφορά ήταν στο +12 (13-25) για τη Βιλερμπάν, για να φτάσει στο +20 (29-49) στο ημίχρονο.

Οι πόντοι της Βιλερμπάν: Ντράγκοβιτς 9 (1), Καουντί 7 (2/10 σουτ), Μίτσαμ 5, Ουτέρ 17 (7 ριμπ.), Λανγκ, Σι 8 (1), Νουά, Χοτζ 20 (4), Νέλσον 9 (1), Ουάτκινς 11.

Τενερίφη - ΠΑΟΚ (8/3, 21:30)

Στην κορυφή της Liga Endesa βρίσκεται από το Σάββατο (4/3) η Τενερίφη, που ξεπέρασε με συνοπτικές διαδικασίες την απογοήτευση από την ήττα στη Θεσσαλονίκη. Με εμφατικό τρόπο μάλιστα. Η ομάδα του Τσους Βιντορέτα έκανε το καλύτερο -ενδεχομένως- φετινό της παιχνίδι στη Liga Endesa, υποχρεώνοντας σε ήττα τη Ρεάλ Μαδρίτης (75-64), σε έναν αγώνα που είχε από νωρίς τον έλεγχο και το πάνω χέρι. Η "Βασίλισσα" δεν κατάφερε να ματσάρει την ενέργεια των γηπεδούχων, που είχαν σε εξαιρετική βραδιά τους Άαρον Ντόρνεκαμπ (17π., 3ριμπ.) και Γιώργο Μπόγρη, με τον διεθνή σέντερ να έχει 14 πόντους (με 7/7 δίπ.), 4 ριμπ., 2 ασίστ, 2 λάθη και 1 τάπα. Με την ψυχολογία στα ύψη λοιπόν, η ισπανική ομάδα θα επιδιώξει να καλύψει το -3 της ήττας στην PAOK Sports Arena και να βρεθεί στους "8" του Basketball Champions League.

Οι πόντοι της Τενερίφης: Σαν Μιγκέλ, Ριτσότι 2, Νιάνγκ 2, Μπασάς, Χάνλεϊ 5 (1), Κίρκσεϊ, Γκριγκόνις 12 (2), Βάσκεθ, Αμπρομάιτις 15 (2), Μπόγρης 14 (7/7 δίπ.), Ουάιτ 8 (2), Ντόρνεκαμπ 17 (5).

Μονακό - ΑΕΚ (8/3, 21:30)

Την απόσταση ασφαλείας που τη χωρίζει από τη δεύτερη θέση διατήρησε η Μονακό, που θριάμβευσε στο ντέρμπι με τη Σαλόν/Σαονέ (82-72). Οι "κόκκινοι" παρουσιάστηκαν εξαιρετικά συγκεντρωμένοι, χωρίς να αφήσουν πολλά περιθώρια αντίδρασης στους γηπεδούχους, που υποχρεώθηκαν σε μια ήττα που τους βγάζει ουσιαστικά από το κόλπο της πρώτης θέσης στη regular season του γαλλικού πρωταθλήματος. Με την αναλογία ασίστ/λαθών να είναι καθολικά υπέρ της Μονακό (21/9 έναντι 13/17), η ομάδα του Ζβέζνταν Μίτροβιτς πήρε μια ακόμη σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Οι Σέργκι Γκλαντίρ (12π.), Τζαμάλ Σούλερ (12π.) και Ζακ Ράιτ (11π.) έκαναν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς επιθετικά, οδηγώντας την ομάδα τους στο "διπλό".

Οι πόντοι της Μονακό: Ντέιβις 8 (2/11 σουτ, 7 ριμπ.), Μποστ 9 (1), Ράιτ 11 (1 τρίπ., 9 ασ.), Σι 6, Γκλαντίρ 12 (3), Αμπουντού 9, Φοφανά 7, Κάνερ - Μέντλεϊ 4 (2/9 σουτ), Σούλκερ 12 (3), Ουαταρά 4 (2/10 σουτ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ