ΜΠΑΣΚΕΤ

Θοδωρής Παπαλουκάς: Το τέλος της καριέρας του "τσάρου"...

Θοδωρής Παπαλουκάς: Το τέλος της καριέρας του "τσάρου"...

Η φετινή σεζόν ήταν η τελευταία στην πλούσια καριέρα του Θοδωρή Παπαλουκά. Δείτε VIDEOS με φάσεις και παιχνίδια του πρώτου σε συμμετοχές και ασίστ παίκτη της Ευρωλίγκας.

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς ολοκλήρωσε την πλούσια καριέρα, κατακτώντας τον τίτλο της VTB League με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Έλληνας γκαρντ κατέκτησε επτά πρωταθλήματα Ρωσίας, τρία Κύπελλα Ρωσίας, ένα πρωτάθλημα Ισραήλ, ένα Κύπελλο Ισραήλ, τρία Κύπελλα Ελλάδας, ένα χρυσό σε Ευρωμπάσκετ (2005) και ένα αργυρό σε Μουντομπάσκετ το 2006.

Από εκεί και πέρα, στέφθηκε δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης, το 2006 και το 2008, αναδείχτηκε καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη το 2006, βγήκε πολυτιμότερος αθλητής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση το 2007, αναδείχτηκε MVP στο φάιναλ-φορ το 2006, πήρε μέρος σε εννέα φάιναλ-φορ, ενώ είναι πρώτος σε ασίστ στην Ευρωλίγκα, αλλά και σε συμμετοχές.

Παράλληλα, βρίσκεται στους καλύτερους δέκα παίκτες της Ευρωλίγκας για την περίοδο (2000-2010). Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Εθνικό Ελληνορώσων και ακολούθησαν οι Αμπελόκηποι, Δάφνη, Πανιώνιος, Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Διαβάστε τι δήλωσε στο Sport24.gr ο Θοδωρής Παπαλουκάς πριν από το ματς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την Μπαρτσελόνα, το οποίο ήταν και το τελευταίο του στην Ευρωλίγκα...

Δείτε VIDEOS του Θοδωρή Παπαλουκά από την παρουσία του στα γήπεδα της Ευρώπης, προσφέροντας όμορφες στιγμές στον κόσμο του μπάσκετ...

Ο Έλληνας γκαρντ αμέσως μετά την κατάκτηση της VTB League με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας τόνισε στην ρωσική ιστοσελίδα "r-sport": " Η τελευταία σεζόν της καριέρας μου ήταν σχεδόν τέλεια. Παραλίγο να κερδίσουμε την Ευρωλίγκα. Αν αυτό συνέβαινε, τότε θα ήταν τέλεια.

Είμαι χαρούμενος που τέλειωσα την καριέρα μου στην ΤΣΣΚΑ. Ηταν όνειρο ζωής και είναι σπουδαίο που η σεζόν τελείωσε θετικά".

Στη συνέχεια δήλωσε: " Ειλικρινά δεν γνωρίζω τι θα κάνω. Θέλω επιτέλους να ηρεμήσω και να περάσω χρόνο με την γυναίκα μου, γιατί συνήθως πέρναγα περισσότερο χρόνο με τους συμπαίκτες μου παρά με εκείνη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ