ΜΠΑΣΚΕΤ

Τέλος ο Βουγιόσεβιτς από την Παρτίζαν!

Τέλος ο Βουγιόσεβιτς από την Παρτίζαν!

Τέλος εποχής για τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς στην Παρτίζαν. Ο εμβληματικός προπονητής της ομάδας του Βελιγραδίου αποχωρεί έπειτα από τέσσερις θητείες και 23 τίτλους! Στη θέση του ο Πέταρ Μπόζιτς, βοηθός ο Ντούσαν Κέτσμαν.

Περισσότεροι από 2.000 φίλοι της Παρτίζαν διαδήλωσαν πριν από δυο εβδομάδες έξω από το "JNA Stadium", ζητώντας επιτακτικά την παραμονή του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς στη Hala Pionri!

"Δεν σας δίνουμε τον Ντούλε!" ανέφεραν οι Grobari για τον 56χρονο προπονητή, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Σέρβων.

Ο Μαυροβούνιος κόουτς δεν δεσμευόταν με συμβόλαιο με την ομάδα του Βελιγραδίου και κάποια μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παρτίζαν ήθελαν να τον βγάλουν οριστικά εκτός ομάδας. Παράλληλα, υπήρχαν και πολλοί "ισχυροί" από τον πολιτικό χώρο και ειδικά από το SNS (σ.σ. κυβερνών κόμμα στη Σερβία) που έβλεπαν θετικά αυτό το ενδεχόμενο.

"Είμαι έτοιμος να αποχωρήσω από την Παρτίζαν, εφόσον κάποιος εγγυηθεί να επενδύσει σημαντικά κεφάλαια σε αυτή την περίπτωση. Ακούω κάποιους που ισχυρίζονται ότι η Παρτίζαν δεν μπορεί να βρει χορηγίες εξαιτίας μου! Είναι το κοουτσάρισμά μου τόσο κακό; Δεν έχω κανένα πρόβλημα να δουλέψω για 1 ευρώ, σε περίπτωση που η ομάδα αρχίσει να αποπληρώνει τα χρέη της απέναντι σε όλους" είχε αναφέρει ο "Ντούλε" στην "πρώτη" της Παρτίζαν για τη νέα σεζόν.

"Θα είναι για πάντα το σπίτι του"

Σήμερα (8/9), λοιπόν, το Δ.Σ. της Παρτίζαν ενημέρωσε ότι ο Βουγιόσεβιτς αποχωρεί από τον οργανισμό!

"Η διοίκηση της Παρτίζαν αποφάσισε να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της και να μην επεκτείνει τη συνεργασία της με τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, αλλά να εμπιστευτεί έναν νέο κόουτς. Οι πόρτες της ομάδας θα είναι πάντα ανοιχτές για τον Βουγιόσεβιτς. Δεν είναι απλώς ένας πετυχημένος προπονητής στην ιστορία του κλαμπ. Είναι ένας ειδικός του αθλήματος, που έβγαλε πολλούς θρύλους για την Παρτίζαν και το σέρβικο μπάσκετ! Ο Βουγιόσεβιτς έγραψε ιστορία στην Παρτίζαν. Η Παρτίζαν θα είναι για πάντα το σπίτι του" αναφέρει η επίσημη ενημέρωση των Σέρβων.

Ο "Ντούλε" έκατσε στον πάγκο της Παρτίζαν τις περιόδους 1986-1989, 1990-91, 2001-10 και 2012-15. Οδήγησε την ομάδα σε 6 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα Γιουγκοσλαβίας, το Κύπελλο Κόρατς (1989), 6 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα Σερβίας ενώ κατέκτησε 5 φορές την Αδριατική Λίγκα! Το 2009 αναδείχθηκε Κόουτς της Σεζόν στην Euroleague αφού οδήγησε τους Σέρβους στο Final Four.

Ο βετεράνος παίκτης της Παρτίζαν, Πέταρ Μπόζιτς, θα είναι ο αντικαταστάτης του Βουγιόσεβιτς ενώ θα έχει στο πλευρό του ως άμεσο συνεργάτη τον Ντούσαν Κέτσμαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ