ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα λεφτά της FIBA στους "αιώνιους"

Τα λεφτά της FIBA στους "αιώνιους"

Οι διεργασίες για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ συνεχίζονται σε γοργούς ρυθμούς και η FIBA είναι διατεθειμένη να προσφέρει μεγάλα ποσά στις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Champions League του μπάσκετ.

Το οικονομικό είναι ένα σημαντικό θέμα σε ό,τι αφορά την προσπάθεια της FIBA για τη διοργάνωση της Ευρωλίγκας, που θα ονομάζεται Basketball Champions League. Παρεμπιπτόντως, τα χρήματα που προσφέρει η Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι περισσότερα από αυτά που δίνει η Euroleague Basketball.

Για την ακρίβεια, οι οκτώ από τις 16 ομάδες με εγγυημένη παρουσία στο Basketball Champions League (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε, Εφές, Μακάμπι και ΤΣΣΚΑ Μόσχας) θα καρπωθούν 1.687.500 ευρώ για τη συμμετοχή τους.

Οι υπόλοιπες οκτώ (οι πρωταθλητές Ιταλίας, Γαλλίας, Γερμανίας και Λιθουανίας και οι τέσσερις των προκριματικών που θα γίνουν στα τέλη Σεπτεμβρίου) θα λάβουν από 375.000 ευρώ έκαστη.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, κάθε νίκη θα πριμοδοτείται 37.500 ευρώ. Οι ομάδες που θα προκριθούν στα προημιτελικά (σ.σ. playoffs που κρίνονται στις δύο νίκες) θα εισπράξουν επιπλέον 240.000 ευρώ ενώ εκείνες που θα συμμετάσχουν στο Final Four, θα λάνουν 360.000 ευρώ. Οι ηττημένοι του Final Fourθα πάρουν από 432.000 ευρώ και οι δύο νικήτριες από 648.000 ευρώ. Ο ηττημένος του τελικού θα εισπράξει 432.000 ευρώ και ο νικητής 1.008.000 ευρώ!

Όπως γίνεται αντιληπτό, η ομάδα που θα φτάσει ως το τέλος της διαδρομής, ήτοι στον τελικό του Final Four θα βάλει στα ταμεία της περίπου 5.000.000 ευρώ.

Θυμίζουμε πως πρόκειται για ένα πρωτάθλημα στο οποίο η FIBA έχει υποσχεθεί ένα ποσό 30 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα μοιραστεί στους συμμετέχοντες οι οποίοι θα έχουν σχεδόν πλήρη αυτονομία, μέσα όμως στην "ομπρέλα" της διεθνούς ομοσπονδίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ