ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα κύπελλα ανά την Ευρώπη

Τα κύπελλα ανά την Ευρώπη

Τα winning shots σε Τουρκία και Γερμανία, η επιστροφή της Αρμάνι Μιλάνο στην κορυφή έπειτα από 20 χρόνια και η πρώτη κούπα της Μονακό! Το Sport24.gr κάνει τον απολογισμό της βραδιάς στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Σε ρυθμούς κυπέλλου κινείται η μπασκετική Ευρώπη -πλην Ελλάδας, αφού ο τελικός ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Φάρο Κερατσινίου στο ΟΑΚΑ είναι προγραμματισμένος για τις 6 Μαρτίου. Το Sport24.gr συγκέντρωσε και παρουσιάζει τα πεπραγμένα ανά την Ευρώπη!

Τουρκία

Η Φενέρμπαχτσε επικράτησε της Νταρουσάφακα με σκορ με 67-65 , κατέκτησε το πέμπτο κύπελλο στην ιστορία της ενώ ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς έβαλε την υπογραφή του στην επιτυχία της ομάδας του, πετυχαίνοντας το buzzer beater τρίποντο που χάρισε την κούπα στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς!

Γερμανία

Ο Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς σκόραρε το winning shot στα 5" και σφράγισε τη νίκη της Άλμπα Βερολίνου επί της Μπάγερν Μονάχου στον τελικό του κυπέλλου Γερμανίας! Τα "άλμπατρος" κατέκτησαν τον τίτλο για ένατη φορά στην ιστορία τους μετά το 67-65 επί των Βαυαρών του Σβέτισλαβ Πέσιτς και επέστρεψαν στους τίτλους έπειτα από τη σεζόν 2013-14.

Ιταλία

Στην όγδοη συμμετοχή της στον τελικό του Coppa Italia, η Αρμάνι Μιλάνο κατέκτησε το πέμπτο τρόπαιο της ιστορίας της και, συγχρόνως, το πρώτο έπειτα από 20 ολόκληρα χρόνια μετά το 82-76 επί της Αβελίνο! Ο Ρακίμ Σάντερς ήταν πρώτος σκόρερ για την Αρμάνι Μιλάνο στον τελικό του Final Eight με 17 πόντους.

Γαλλία

Η Μονακό αναδείχτηκε κυπελλούχος Γαλλίας μετά τη νίκη της επί της Σαλόν/Σαονέ με σκορ 99-74 στον τελικό του Final Eight που διεξήχθη στην Disneyland του Παρισιού! Ο πρώην γκαρντ της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, Ντι Τζέι Κούπερ είχε 8 πόντους, 9 ασίστ και 2 ριμπάουντ για τους Μονεγάσκους που κατέκτησαν το πρώτο κύπελλο της ιστορίας τους.

Λιθουανία

Η Λιέτουβος Ρίτας επιβλήθηκε της Ζάλγκιρις με σκορ 67-57 στον τελικό του λιθουανικού κυπέλλου και κατέκτησε το τρόπαιο για τέταρτη φορά στην ιστορία της, και πρώτη από το 2010! Ο Ίαν Βουγιούκας τελείωσε το ματς με 4 πόντους (2/4 βολές, 1/7 δίποντα) και τέσσερα ριμπάουντ σε 22:06 συμμετοχής.

Ισραήλ

Κυπελλούχος Ισραήλ για 43η φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία νίκησε στον τελικό με 83-75 την Μακάμπι Ασντόντ. Η "ομάδα του λαού" που αποκλείστηκε πρόωρα στο Last-32 του Eurocup έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου, έχοντας για πρώτο σκόρερ της τον Γκαλ Μέκελ με 21 πόντους.

Σερβία

Η Μέγκα Λεκς ολοκλήρωσε την υπέρβαση και επιβλήθηκε της Παρτίζαν στον τελικό του "Radivoj Korac Kupa" με σκορ 85-80 και κατέκτησε το πρώτο κύπελλο Σερβίας στην ιστορία της!

Σλοβενία

Η Κρκα αναδείχθηκε κυπελλούχος Σλοβενίας μετά το 87-75 επί της Λάστοβκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ