ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα -ξεχωριστά- όνειρα του Τζεντίλε

Τα -ξεχωριστά- όνειρα του Τζεντίλε

Τους στόχους και τα όνειρά του παρουσίασε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλεσάντρο Τζεντίλε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην προοπτική του ΝΒΑ.

Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της γενιάς του στην Ιταλία. Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε αναμένεται να είναι "παρών" και στο Eurobasket του ερχόμενου καλοκαιριού, θέτοντας τους στόχους του ενόψει της μεγάλης διοργάνωσης μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα αυτής (eurobasket2015.org).

Αρχικά, ο Ιταλός γκαρντ δήλωσε; "Φτάσαμε στο Eurobasket χωρίς μεγάλες προσδοκίες, λόγω της απουσίας αρκετών παικτών, όπως και των NBAers, έτσι όλοι είχαν μια ευκαιρία για να αποδείξουν πως μπορούν να κάνουν καλή δουλειά", ήταν τα λόγια του Ιταλού γκαρντ, ο οποίος μέτρησε 14,2 πόντους ανά αγώνα στη Σλοβενία.

Αναφέρθηκε και στην πίεση που υπάρχει στο πρόσωπό του, ξεκαθαρίζοντας ότι "είμαι νέος, αλλά είμαι εδώ τέσσερα χρόνια περίπου. Δεν θεωρώ πως αυτό προσθέτει επιπλέον πίεση. Είναι έξτρα κίνητρο. Όταν θες να βελτιώνεσαι θα πρέπει να ξέρεις πως το να παίζεις σε μια ομάδα όπως η Αρμάνι Μιλάνο προσθέτει πάντα λίγη πίεση παραπάνω για όλους, αλλά αυτό πρέπει να το δούμε ως κίνητρο και όχι ως πίεση".

Ο αρχηγός της Αρμάνι Μιλάνο θέτει στόχους, οι οποίοι φτάνουν μέχρι την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Άλλωστε, οι Minnesota Timberwolves τον έχουν επιλέξει στο νούμερο 53 του draft "Θα έλεγα πως είναι μακρινό όνειρο το ΝΒΑ για την ώρα καθώς προσπαθώ να συγκεντρωθώ στη φετινή σεζόν. Κάποτε όμως θα ήθελα να κάνω το βήμα και να παίξω εκεί", είπε, όμως αναγνώρισε πως πρέπει "να βελτιώσω πολύ το παιχνίδι μου όσον αφορά την τεχνική, την ψυχολογία, αλλά και την φυσική κατάσταση. Προσπαθώ να πετυχαίνω στόχους που θέτουμε με την ομάδα. Θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα ξανά και να βελτιώσουμε την εικόνα μας στην Euroleague".

Όσο για την εθνική ομάδα επανέλαβε ότι "θα είναι ξεχωριστό και εκπληκτικό να κερδίσω κάτι με την εθνική ομάδα. Ελπίζω το επόμενο καλοκαίρι στο Eurobasket όλοι να είμαστε έτοιμοι και να είμαστε σε θέση να δώσουμε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ